Hotspot: huwelijksreis naar de Malediven

Het kiezen van een locatie voor je huwelijksreis is nog best een klus. Ga je naar de zon, kies je voor een actieve vakantie of ga je juist alleen maar in het zwembad liggen? Ik vertel je alles over een prachtlocatie: een huwelijksreis naar de Malediven.

Lees ook: Je droom huwelijksreis plannen met deze tips

Maldiven of Malediven?

De een noemt het de Maldiven, de ander Malediven. Het mag allebei. Officieel heet de eilandengroep de Republiek der Maldiven en bestaat deze uit 1.190 eilandjes, gegroepeerd in 26 atollen. Niet alle eilandjes zijn bewoond, slechts 200 eilanden zijn bewoond en op 88 van die eilanden bevindt zich een toeristenoord.

huwelijksreis naar de malediven

Belangrijke informatie

Wanneer je van plan bent om naar de Malediven te gaan, houdt dan rekening met het volgende:

  • In de toeristenoorden wordt er betaald met de Amerikaanse dollar
  • Er is een tijdsverschil met Nederland: 3 uur in de zomer en 4 uur in de winter
  • Al je elektrische apparaten kun je gewoon gebruiken, de netspanning is hetzelfde
  • Alleen op het grootste eiland rijden er auto’s, verder zijn er watertaxi’s
  • Het is ongeveer 12 uur vliegen vanaf Nederland naar de Malediven
  • Drink geen water uit de kraan, maar alleen uit flessen

De Malediven hebben een tropisch klimaat, met een hoge luchtvochtigheid. Iets waar mijn krullen over het algemeen niet blij van worden. De gemiddelde temperatuur is 28 graden en er is sprake van een nat seizoen (mei tot november) en een droog seizoen (december tot april). De natste maanden zijn juli en augustus, dus houd daar rekening mee als je gaat plannen!

Bezienswaardigheden

De eilanden zijn niet groot, en er is daarom ook niet erg veel te beleven op de Malediven. Ga je dus op huwelijksreis naar de Malediven wordt het een strandvakantie. Ook kun je er heel mooi duiken, zeilen, de sterren bekijken en héél bruin worden.

Het grootste eiland, waar ook de luchthaven zich bevindt, heeft de meeste bezienswaardigheden. Hier kun je bijvoorbeeld naar een moskee, het presidentiële paleis of naar één van de vele markten.

huwelijksreis naar de malediven

Vaccins, reisdocumenten

Vanzelfsprekend heb je een geldig paspoort nodig om naar de Malediven te reizen. Let op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Nederland. Een visum is niet nodig voor de Malediven, bij aankomst ontvang je een stempel in je paspoort. Dit geldt als visum en is dertig dagen geldig.

Vaccinaties worden wel aangeraden voor de Malediven. Doe je dat niet, heb je kans dat je de hele huwelijksreis doorbrengt in bed of op het toilet, en dat wil je natuurlijk niet! Informeer voor vertrek bij je huisarts welke vaccinaties nodig zijn. Over het algemeen worden vaccinaties voor Hepatitis A, buiktyfus en DTP aangeraden.

Let op dat je ruim voor vertrek de vaccinaties laat zetten. Denk aan ongeveer zes weken voor vertrek.

Cultuur op de Malediven

De bewoners van de Malediven zijn over het algemeen Islamitisch en drinken daarom geen alcohol. Bij de toeristische locaties wordt wel alcohol verkocht, maar buiten de toeristische gebieden niet.

Op de Malediven houden ze er ook een ander weekend op na. Niet op zaterdag en zondag zoals bij ons, maar op vrijdag en zaterdag. Over het algemeen zijn de winkels dan ook open van zondag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

huwelijksreis naar de malediven

Waarom kiezen voor een huwelijksreis naar de Malediven?

Hallo! Witte stranden, blauwe zee, need I say more? Ik als meisje die ooit heel veel gezeild heeft zou het bovendien supertof vinden om daar de zee op te gaan met een catamaran. Alhoewel vriendlief dan waarschijnlijk niet zo veel zin heeft om mee te gaan. Maar hij zou daar weer prachtig kunnen duiken, maakt hij toch nog eens gebruik van zijn duikbrevet!

En allebei zouden we ‘s nachts op het strand naar de sterren kunnen gaan staren. Omdat het zo heerlijk romantisch is. En is romantiek niet juist wat je wilt op een huwelijksreis?

2 gedachten over “Hotspot: huwelijksreis naar de Malediven

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.