Hotspot: huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland

Ben jij bezig met het plannen van je huwelijksreis? Waarschijnlijk zijn er al een hoop locaties waar je over nagedacht hebt, maar heb je ook nagedacht over een huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland? Dit prachtige land heeft veel natuur, romantische stranden en levendige steden. Perfect dus voor een huwelijksreis!

Belangrijke informatie

  • Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden en een aantal kleinere eilanden.
  • Je betaalt hier met de Nieuw-Zeelandse dollar.
  • Nieuw-Zeelanders worden ook wel kiwi’s genoemd.
  • Het Zuidereiland is het grootste en heeft een gebergte: de Nieuw-Zeelandse Alpen. Hier zijn in de winter meerdere ski-gebieden.
  • Het Noordereiland kent veel vulkanisme.
  • Gematigd klimaat met veel neerslag in het zuidwesten.
  • Het Noordereiland kent een subtropisch klimaat en hier bevinden zich veel kiwiplantages.
  • Er wordt Engels en Maori gesproken in Nieuw-Zeeland.
  • Wanneer je korter dan 3 maanden blijft heb je geen visum nodig.

huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden

Nieuw-Zeeland heeft meerdere nationale parken die erg mooi zijn om te bezoeken. Zoals Albert Park en Victoria Park, beiden in Auckland (de grootste stad in Nieuw-Zeeland). Het mooiste (en kleinste) park is het Abel Tasman national park. Hier kun je kajakken door de baaien om dolfijnen te spotten. Of ga naar het Tongariro National Park waar je vulkanische landschappen en kratermeren ziet.

Neem ook zeker een kijkje in de hoofdstad Wellington. Hier vind je het Te Papa museum, dat een bijzondere plek van historische betekenis is voor de Maori bevolking. Bezoek ook de St Paul’s Cathedral die volledig gebouwd is van hout en sla de haven van Wellington niet over. Hier vind je namelijk een hele hoop goede restaurants.

Wist jij dat de films van Lord of the Rings allemaal in Nieuw-Zeeland zijn gefilmd? Voor echte fans is er een tour langs locaties waar gefilmd is. Misschien iets voor jullie huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland?

Cultuur in Nieuw-Zeeland

Een groot gedeelte van Nieuw-Zeeland is christelijk, net als in Nederland dus. Ook hier neemt het aantal gelovigen jaarlijks af. In 2013 identificeerde ongeveer 74% van de Nieuw-Zeelanders zich als Europeaanse afstammeling, en 15% als Maori. Andere grote minderheden komen vooral uit Azië.

Het is in Nieuw-Zeeland geen gewoonte om fooi te geven bij een goede service. De service zou gewoon goed moeten zijn, en dat zou niet af moeten hangen van de fooi. De overheid moedigt het geven van een fooi dan ook niét aan. Afdingen wordt ook niet gedaan in Nieuw-Zeeland, net als in Nederland.

Huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland

Waarom kiezen voor een huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland?

Een huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland is aan te raden als jullie van avontuur en afwisseling houden. Met een prachtig natuurgebied en levendige steden is er voor ieder wat wils. Wil jij dat jullie huwelijksreis een ‘once in a lifetime’-reis is? Dan zou ik zéker naar Nieuw-Zeeland gaan!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.