Huwelijksaanzoek doen als een BAAS: zo doe je een aanzoek

Een huwelijksaanzoek doen, vaak ligt de druk daarvan bij de man. En dan het liefst ook nog op een ontzettend romantische manier én met een prachtige ring die de man zelf heeft uitgezocht. Een zware druk op de schouders van de man. En niet elke man is zo romantisch ingesteld. Denk jij erover om een aanzoek te doen? Voordat je dat doet, lees dan even dit artikel.

Zou ze ‘ja’ zeggen?

Voordat je verder denkt over het doen van een aanzoek, zul je jezelf af moeten vragen of je zeker weet dat ze ‘ja’ zegt. Je kunt het aanzoek zelf nog even geheim houden (graag zelfs), maar zorg wél dat je zeker weet dat ze ja zegt. En het dan ook meent.

Doe je een aanzoek en zegt ze nee, dan kan dat twee kanten op gaan. Jullie gaan uit elkaar, of jullie gaan werken aan jullie relatie en over een tijd probeer je het nogmaals. In ieder geval is het beter om zeker te weten dat dit de juiste stap is en jullie dit beiden willen.

huwelijksaanzoek doen

Weten waar ze van houdt

Goed, je weet dat ze ja zou zeggen en kunt dus beginnen met plannen van je aanzoek. Misschien ben je zo’n romantische ziel die alles voor zijn meisje over heeft en het heel speciaal wil maken. Een andere mogelijkheid is dat jullie beiden niet zoveel geven om een romantisch aanzoek. In beide gevallen is het goed om te weten wat je partner verwacht en graag wilt.

Dat is een lastige taak, want het mag niet opvallen dat je aan het vissen bent. Misschien heeft ze je al eens hints gegeven over haar perfecte huwelijksaanzoek, maar het is ook mogelijk dat ze er zelf nog niet echt over heeft nagedacht. Is dit het geval, ga dan voor iets wat echt bij jullie beiden past. Je weet zelf het beste wat dit is.

Het kiezen van een ring

Vroeger gold de regel dat de verlovingsring ergens tussen de 1 en 3 maandsalarissen moest kosten. Tegenwoordig denkt men daar vaak heel anders over. Veel vrouwen willen niet dat hun verloofde zo veel geld uit geeft aan een ring, ze vinden het belangrijker dat er een mooie ring wordt gekozen die bij hun stijl past.

Draagt je partner bijvoorbeeld altijd grote aanwezige sieraden, dan kan een bredere ring mooi zijn. Is dit niet het geval, ga dan voor een smal ringetje met een klein steentje. En bekijk stiekem eens of je partner meer goud, of zilver draagt. Dat kan je ook helpen bij de keuze voor het materiaal. In alle gevallen is het verstandig om hulp in te roepen bij de juwelier.

huwelijksaanzoek doen

Geef geen hints

Hoe verleidelijk het ook mag zijn, geef geen hints over het komende aanzoek. Je wilt dat het echt een verrassing is en een hint, hoe onschuldig ook, kan ervoor zorgen dat ze weet wat er gaande is. Vertel je vrienden dus ook niet wat je plannen zijn. Hoe minder mensen het weten, hoe minder er fout kan gaan.

Het plannen van je aanzoek

Een aanzoek vergt veel planning, wat lastig kan zijn. Weet je niet 100% zeker hoe je partner zal reageren, plan dan GEEN publiekelijk aanzoek. Je partner zal zich vreselijk oncomfortabel voelen bij het nee zeggen en ook jij voelt je dan niet echt vrolijk. Plan ook geen publiekelijk aanzoek als je partner er niet van houdt om in de spotlight te staan. Je wilt met plezier terugdenken aan je aanzoek, niet met een naar gevoel.

Ben je echter samen met iemand die lééft voor social media, extravert is en/of altijd heeft gedroomd van een groots aanzoek? Dan is het een idee om groots uit te pakken. De truc is om je aanzoek zo dicht mogelijk bij de wensen van jou en je partner te houden. Of dat dan groot of klein, publiekelijk of aan de keukentafel is, dat is aan jou.

Bereid je aanzoek goed voor

Nu je weet hoe je je aanzoek wilt doen, is het ook belangrijk om te weten wat je wilt zeggen. Ga je voor het korte: ‘wil je met me trouwen?’ of houd je een goed voorbereide speech waarin je verteld waarom je van haar houdt? Kies je voor die laatste optie, zorg dan dat je de speech van tevoren goed hebt ingestudeerd. Door de zenuwen is het namelijk heel goed mogelijk dat je een stukje overslaat. Wanneer je de speech vaak genoeg geoefend hebt zal dit minder snel gebeuren.

huwelijksaanzoek doen

Om haar hand vragen

Ik ben een beetje old fashioned, en zou het fantastisch vinden als mijn partner om mijn hand gaat vragen bij mijn vader. En alhoewel het doodeng is om je schoonvader om de hand van je partner te vragen, laat het wel zien dat je serieus bent. Heeft jouw partner geen goede band met haar vader? Dan is er misschien een ander familielid waar je om haar hand kunt vragen.

Het behouden van een goede band met je schoonfamilie is belangrijk, want je zult de rest van je leven met ze omgaan. En voor jou en je partner is het niet prettig als er spanningen zijn in de familie.

 

Ga jij een huwelijksaanzoek doen? Laat me vooral weten hoe het ging, misschien verschijnt jouw verhaal dan wel op Loves 2 Love!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.