Waarom jij moet kiezen voor een huwelijksreis in Scandinavië

Af en toe droom ik weg en denk ik na over alle reizen die ik nog graag zou willen maken. Een reis naar Scandinavië staat ook hoog op de wensenlijst, dus ik besloot vast wat onderzoek te doen waar jullie ook wat aan hebben. Een huwelijksreis in Scandinavië, wie wil dat nou niet?

Lees ook: Hotspot: huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland

Belangrijke informatie

  • Scandinavië bestaat uit de landen Noorwegen, Zweden en Finland, maar politiek gezien bestaat het uit Denemarken, Noorwegen en Zweden.
  • Graag een alcoholisch drankje drinken tijdens je huwelijksreis in Scandinavië? Denk eraan dat alcohol niet altijd even makkelijk te verkrijgen is in deze landen. In Noorwegen wordt wijn en sterke drank alleen verkocht in winkels die beheerd worden door de staat.
  • Van eind mei tot en met eind juli kun je in het noorden van Noorwegen de middernachtzon zien. De zon schijnt dan 24 uur per dag. Daar staat tegenover dat in de wintertijd er een periode is zonder daglicht.
  • De Kerstman komt uit Scandinavië, in Lapland kun je zijn dorp bezoeken.
huwelijksreis in scandinavië

Het Noorderlicht bekijken tijdens je huwelijksreis in Scandinavië

Ben jij bekend met het fenomeen ‘het Noorderlicht’? Dit licht bestaat uit elektrisch geladen deeltjes die vanaf de zon de ruimte worden in geslingerd naar onze aarde toe. Op aarde botsen deze deeltjes met zuurstofatomen en stikstofmoleculen en dat geeft licht. Bij voldoende botsingen kan dat licht aan de nachtzijde van de aarde worden waargenomen, en dat ziet er spectaculair uit.

Ik heb een neef die een groot gedeelte van het jaar in Noorwegen woont en daar tours geeft. Hij gaat dan samen met toeristen op zoek naar het Noorderlicht. Inmiddels is hij ook een hele goede fotograaf en geniet ik elke keer weer van de prachtige foto’s die hij online zet. Dat maakt mijn wens om ooit het Noorderlicht eens in het echt te zien alleen maar groter. Gaat jouw huwelijksreis naar Scandinavië, en zit je in het juiste seizoen (half augustus tot half april), dan is een excursie naar het Noorderlicht zeker een aanrader!

Ga voor de prachtige natuur

Houden jullie van de natuur? Dan is het absoluut de moeite waard om op huwelijksreis in Scandinavië te gaan! Niet alleen heb je er een verscheidenheid aan dieren als beren, elanden, lemmingen, lynxen, wolven en vossen. Je ziet in Scandinavië ook prachtige meren en fjorden. Zowel in de winter als in de zomer zijn deze een absolute bezienswaardigheid.

huwelijksreis in scandinavië

Sneeuwscooter of tocht met Husky’s

In Scandinavië kun je verschillende tochten boeken, met een sneeuwscooter, Husky’s, of met sneeuwschoenen. Allemaal ontzettend leuk. Houdt er wel rekening mee dat je voor het sneeuwscooteren een rijbewijs nodig hebt. De tochten die je kunt boeken variëren van enkele uren tot soms wel 6 of 8 uur. Boek je zo’n lange tocht? Zorg dan dat je daar conditioneel toe in staat bent!

Naar de sauna

Bijna elk huis in Scandinavië heeft wel een eigen sauna. En wat is het heerlijk om daar gebruik van te maken! Zelf opstoken en als je genoeg opgewarmd bent naar buiten, waar waarschijnlijk wel een meertje is om af te koelen.

Bezoek ook een ijshotel

In Scandinavië is het zo koud dat er ware ijshotels bestaan. Het is dan ook een hele belevenis om daar een nachtje te slapen. Bij het diner zit je op een stoel van ijs, drink je uit glazen van ijs en natuurlijk slapen in een kamer van ijs. Ga jij voor een huwelijksreis in Scandinavië? Dan mag je het ijshotel zeker niet overslaan!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.