Huwelijksreis naar Sri Lanka – 4 redenen waarom je hierheen wilt

Ga je trouwen, dan denk je ook meteen aan de huwelijksreis. Kies je voor een all inclusive vakantie of een rondreis en blijf je binnen Europa of ga je daarbuiten? Ik geef je 4 redenen om te kiezen voor een huwelijksreis naar Sri Lanka.

Lees ook: Hotspot: huwelijksreis naar de Malediven

Belangrijke informatie

 • Er is een tijdsverschil van 3,5 uur (in de winter 4,5 uur)
 • Vliegtijd is ongeveer 14 uur
 • Er geldt een verbod om te roken op openbare plaatsen, op niet-openbare plaatsen mag wel gerookt worden
 • Neem geen sigaretten of shag mee in de handbagage, er is hier geen belastingvrije invoer.
 • Je moet een visum aanvragen, dit kost 35 euro.
 • In Sri Lanka betaal je met de rupee – 160 rupees staat gelijk aan 1 euro
 • Neem niet te veel geld contant mee, je kunt ook pinnen
 • Drink alleen water uit flessen

huwelijksreis naar Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en heeft een tropisch klimaat met moessons. Het land heeft een gemiddelde temperatuur van 26 – 30 graden en dat voelt in de regentijd soms wat drukkend aan. Omdat het land gescheiden wordt door bergketens, die er ook voor zorgen dat het regenseizoen in verschillende delen plaatsvinden, kun je eigenlijk altijd naar Sri Lanka reizen. De noordelijke regentijd is van oktober tot begin februari. In het zuiden zijn de maanden mei tot en met augustus de natste maanden. Aan de andere kant van de bergen zijn de maanden mei tot en met juli vaak juist gekenmerkt door grote droogte. In de natte maanden gaat het vaak om korte heftige buien, die over het algemeen ‘s nachts plaatsvinden.

Reden 1: Bezienswaardigheden

Sri Lanka heeft prachtige bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de prachtige steden van Polonnaruwa en Kandy. Het grootste deel van de bevolking is boeddhistisch en er zijn dan ook genoeg tempels om te bezoeken. Zoals de gouden tempel van Dambulla. Let wel op dat je bij een bezoek aan een tempel beschaafd gekleed bent. Dat betekent geen blote benen en schouders.

Ook de leeuwenrots Sigiriya rock is een bezoekje waard en daarnaast zijn er nog verschillende nationale parken die ook de moeite waard zijn. Kortom: er is genoeg te zien en te doen in Sri Lanka, en het is dus een prachtig land voor een rondreis.

huwelijksreis naar Sri Lanka

Reden 2: De mooiste stranden

Een huwelijksreis naar Sri Lanka betekent ook een huwelijksreis naar een land met meer dan 1500 kilometer van de mooiste stranden. Van kleine baaien tot grote stroken witte stranden met palmbomen. Stranden die je eigenlijk niet mag missen tijdens je reis naar Sri Lanka zijn bijvoorbeeld:

 • Tangalle – dit strand wordt vaak overgeslagen door toeristen en is daardoor ontzettend rustig
 • Nilaveli – accommodatie hier is wat duurder, maar de omgeving is prachtig
 • Mirissa – een strand waar wat meer te doen is

Reden 3: Je kunt er heerlijk eten

De keuze aan restaurantjes met heerlijk eten is enorm in Sri Lanka, maar onze magen zijn niet altijd gewend aan de hygiëne in dit land. Als je een restaurantje bezoekt, kies dan altijd een restaurantje uit waar veel mensen zitten. Dan weet je zeker dat er verse gerechten worden gebruikt en kun je heerlijk eten.

Traditioneel staan er bij een maaltijd zo’n 3 tot 8 schaaltjes met voedsel op tafel. Hierin worden alle gerechten geserveerd, en deze schaaltjes hebben vaak een onderlaag van rijst. Het land biedt een ruime keuze aan curry’s met roti. In sommige steden wordt ‘Europees voedsel’ aangeboden, alhoewel dit altijd duurder is dan het Sri Lankaans eten. Let bovendien op met vlees.

In Sri Lanka wordt er met de rechterhand of met een lepel of vork gegeten. Nooit met de linkerhand, deze wordt als onrein gezien en alleen voor sanitaire doeleinden gebruikt.

huwelijkreis naar Sri Lanka

Reden 4: De mooiste uitzichten

Alsof de cultuur, de prachtige stranden en het heerlijke eten nog niet genoeg zijn biedt Sri Lanka nog meer. Veel meer. Anders dan in Nederland heeft Sri Lanka een gebergte dwars door het land lopen, wat spectaculaire uitzichten oplevert. Het is dus zeker de moeite waard om de bergen in te gaan en sowieso om te gaan wandelen. Daarnaast staat Sri Lanka bekend om haar grote theeplantages, die ook zeker het bekijken waard zijn.

Van theeplantages, tot bergen, tot prachtige stranden. Sri Lanka heeft het allemaal, en bovendien ook nog eens een heerlijk klimaat. Dan wil je toch nu meteen het vliegtuig in springen?

Een rondreis door Sri Lanka boeken

De keuze is dus eigenlijk al gemaakt, want Sri Lanka mag je niet missen. Maar dan rijst de vraag: wil je alles bij één reisbureau boeken, of alles los boeken? Hier kan ik kort over zijn. Ik raad je aan om alles bij één reisbureau te boeken, zodat er ook maar één aanspreekpunt is en je met minder stress op vakantie gaat. Namasté Reizen biedt bijvoorbeeld prachtige reizen naar Sri Lanka. Zij zorgen dat je de perfecte reis hebt: van een diner bij kaarslicht tot het snuiven van cultuur, maar ook het relaxen op een strandje. Alles is te bespreken.

Budget voor een huwelijksreis naar Sri Lanka

Qua budget moet je rekening houden met een prijs vanaf ongeveer 2.000 euro per persoon, afhankelijk van hoe lang je gaat en wat je allemaal wilt zien. Vergelijk goed, en zorg dat je kiest voor een betrouwbaar reisbureau.

Dit artikel bevat een samenwerking

 

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.