Inpakken voor je huwelijksreis? Vergeet deze dingen dan zeker niet!

Na alle spanning van het organiseren van je trouwdag is het tijd om te ontspannen tijdens jullie eerste dagen als man en vrouw op jullie huwelijksreis. Maar het inpakken voor je huwelijksreis kan ook spanning opleveren. Wat neem je allemaal mee? Wat moet je niet vergeten?

Tip: maak een lijstje met daarop de dingen die je echt niet mag vergeten én een lijstje met de kledingstukken die je meeneemt en hoe je deze wilt combineren. Zo weet je redelijk makkelijk of je te veel of te weinig combinaties meeneemt en wordt inpakken voor je huwelijksreis een makkie.

Lees ook: 8 fouten bij het plannen van je bruiloft die jij niet maakt

Je paspoort en andere documenten

Je paspoort mag je natuurlijk écht niet vergeten in te pakken voor je huwelijksreis. Zelf leg ik de paspoorten altijd in zicht op de tafel vanaf het moment dat ik de koffers tevoorschijn tover om in te gaan pakken. Nu ben ik een langzame inpakker, dus liggen de paspoorten er vaak wel anderhalve week. Heb ik een tas voor de handbagage gekozen, dan gaan de paspoorten daarin. Op die manier kan ik ze niet vergeten.

Heb jij trouwens ook zo’n portemonnee vól met pasjes? Alle pasjes die ik niet nodig heb haal ik er van tevoren uit. Scheelt een hoop gesleep. En als je tas gestolen wordt, hoef je tenminste niet meteen álle pasjes opnieuw aan te vragen.

Inpakken voor je huwelijksreis

Voldoende contant geld

Natuurlijk kun je tegenwoordig bijna overal pinnen, maar daar staat tegenover dat je ook veel hoort over oplichting. Iedereen kent wel de truc waarbij geld wordt gepind en het geld dan niet uit de automaat komt. Zelf pin ik dan ook het liefst zo min mogelijk op vakantie, maar aan de andere kant wil ik ook niet enorm veel geld bij hebben. Ik zoek dus altijd een gezonde middenweg.

Boeken we bijvoorbeeld een excursie (via de touroperator), dan voel ik me veilig genoeg om te pinnen. Maar een pinautomaat van een bank die ik niet ken laat ik liever links liggen.

Fototoestel

Jullie huwelijksreis is een extra speciale reis waarbij het leuk is om daar later nog eens naar terug te kijken. En dat doe je door middel van mooie foto’s. Hebben jullie een goed fototoestel? Neem die dan zeker mee! Met je telefoon kun je ook mooie foto’s maken, maar dit is wel afhankelijk van de soort telefoon en het licht.

Ook leuk: neem een paar speciale outfits mee, zodat je extra mooi op de foto’s staat. Het is een speciale reis, dus het is leuk om er op je best uit te zien op de foto’s.

Inpakken voor je huwelijksreis

Medicijnen

Ook heel erg belangrijk: je medicijnen inpakken voor je huwelijksreis. Vriendlief heeft last van allergieën en heeft daarvoor medicijnen. Hoe lastig is het als je deze vergeet en vervolgens de hele vakantie met rode ogen en een loopneus rondwandelt? En dan hebben we het hier alleen nog maar over allergiemedicijnen. Wat als je diabetes hebt, of hartpatiënt bent en je vergeet je medicijnen? Schrijf het op je lijstje en streep het pas af als het in je koffer zit.

Zonnebrand & badkleding

Als je naar een warm land gaat mag je zeker je zonnebrandcrème niet vergeten. In een land als Sri Lanka is het bijvoorbeeld standaard zo’n 26-30 graden, en daar zijn wij als Nederlanders niet aan gewend. Goede bescherming van je huid is dan ook van groot belang.

Daarnaast weet ik als meid met een grote cup dat het niet altijd makkelijk is om badkleding te vinden in andere landen. Dat is dus ook 1 van de dingen die ik altijd als eerste in mijn koffer gooi. Zodat ik het maar niet vergeet!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.