Inspiratie voor een Harry Potter thema bruiloft

Net als ieder kind was ik enorm fan van Harry Potter toen de boeken aan populariteit wonnen. Elk nieuw boek dat uitkwam las ik in één ruk uit, en ook alle films heb ik honderden keren gezien. Maar ik had nog nooit gedacht aan een Harry Potter thema bruiloft.

Lees ook: 7 x de leukste ideeën voor een bruiloft in het buitenland

Gelukkig zijn er genoeg mensen die hier wél aan hebben gedacht en vandaag zocht ik wat inspiratie bij elkaar.

Harry Potter thema bruiloft
Bron: How they asked

Het aanzoek

Je zou het Harry Potter thema al kunnen laten beginnen bij het aanzoek. Hoe ontzettend gaaf is de Snaai hierboven, waar een ring in zit? Maar je zou dit ringendoosje natuurlijk ook terug kunnen laten komen tijdens jullie ceremonie.

Uitnodiging

Je Harry Potter thema bruiloft begint met een uitnodiging in stijl. Ga bijvoorbeeld voor de Sluipwegwijzer, of kies voor treinkaartjes voor de Zweinstein Express. Laat de kaarten drukken op papier dat lijkt op perkament en ze sluiten perfect aan bij je thema!

Harry Potter thema bruiloft
Bron: Wedding Chicks

De aankleding

Wat zorgt ervoor dat een thema bruiloft de juiste sfeer ademt? Juist, de aankleding. Ga voor zwevende kaarsen, een bruidstaart in Harry Potter thema en denk ook aan dingen als donkere kaarsen, en bijzondere voorwerpen uit het verhaal. Of ga voor de verschillende afdelingen binnen Zweinstein en gebruik die kleuren in je aankleding.

Harry Potter thema bruiloft
Bron: Epbot (met DIY)
Harry Potter thema bruiloft
Bron: Bugaboo City (met DIY)

De kleine details

Om jouw Harry Potter thema bruiloft zo echt mogelijk te maken zijn de kleine details belangrijk. Je kunt voor simpele bewegwijzering gaan die jouw locatie aanbiedt, of je maakt gebruik van bovenstaande wegwijzer. Die je trouwens zelf kunt maken! De DIY vind je hier.

Harry Potter thema bruiloft
Bron: Pinterest

De foto’s

De fotograaf is degene die alle kleine details (je weet wel, die genoemd werden bij het vorige punt) vast gaat leggen op de foto. Is hij/zij niet net zo’n grote fan van Harry Potter als jullie? Benoem dan even wat voor jullie belangrijk is om vast te leggen.

Waarschijnlijk weet de fotograaf precies welke dingen normaal gesproken belangrijk zijn om vast te leggen. Maar mochten jullie wensen afwijken, dan is het fijn om het besproken te hebben.

Harry Potter thema bruiloft
Bron: Wedding Chicks
Harry Potter thema bruiloft

Ga het magische gevecht aan

Vroeger sleepten mijn broertje en ik onze matrassen naar de gang toe, gooiden er nog wat kussens omheen en pakten dan allebei een eetstokje erbij om een magisch gevecht te houden. In ons hart blijven we allemaal een beetje kind. Hoe leuk is het dan om zo’n magisch gevecht nog eens na te spelen, maar dan op je trouwdag? Met als bonus prachtige foto’s. Ik zeg win – win!

Harry Potter thema bruiloft
Bron: Buzzfeed

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.