Inspiratie voor een heerlijke herfstbruiloft

Bij ons voor de deur staat een grote boom, die besloten heeft al zijn blaadjes ineens te laten vallen. Wat een mooi kleurenspel geven al die blaadjes door de hele straat. Ik ben fan van de herfst, de vallende blaadjes, het koelere weer en het feit dat het weer vroeg donker wordt (want: kaarsjes aan!).

Lees ook: 7 keer de leukste aankleding voor je bruiloft

Wist je dat een herfstbruiloft veel goedkoper kan zijn? Dat komt omdat je trouwt buiten het seizoen. Bij veel leveranciers krijg je daardoor korting. Vandaag geef ik je wat inspiratie voor een heerlijke herfstbruiloft.

herfstbruiloft
Bron: Pinterest

Zelf confetti maken

Op veel locaties mag je tegenwoordig geen confetti of rijst meer gebruiken om het bruidspaar in te zegenen. Wat wel mag? Natuurlijke producten, zoals bloemblaadjes of deze schattige hartjes, gemaakt van blaadjes.

herfstbruiloft
Bron: Pinterest

Werken met lichtjes

Het leuke aan een herfstbruiloft is dat het veel vroeger donker is dan in de zomer. Wil je dus werken met lichtjes, dan zie je het resultaat veel beter. Bovendien begint een feestje pas echt als het donker wordt, toch? Voor jullie gevoel duurt de feestavond veel langer, omdat het vroeg donker is. Beter kan bijna niet!

herfstbruiloft
Bron: Pinterest

Blaadjes, overal blaadjes

De mooie herfstbladeren kun je ook goed verwerken in de aankleding van je heerlijke herfstbruiloft. Verzamel een hoop bladeren en spuit ze allemaal in de kleur van jouw thema, of ga voor classy goud. Hang de bladeren daarna boven de tafel, zoals op de afbeelding hieronder en je hebt een herfstige aankleding.

herfstbruiloft
Bron: brklynview.com Design and floral: michelleedgemont.com Leaves: lindseybrunk.com

Veilig je cadeaus bewaren

Je kunt ervoor kiezen om je ceremoniemeester op de enveloppen die jullie hebben gekregen te laten letten, maar je kunt het ook op een andere manier doen. Kies voor iets dat bij jullie thema past en zorg dat het goed afgesloten is, zodat niemand in de verleiding kan komen om er een envelopje uit te halen. Ga bijvoorbeeld voor een herfstige pompoen.

herfstbruiloft
Bron: Pinterest

Zorg voor dekentjes

Zeker weten dat je gasten het niet koud krijgen? Zorg dan dat er dekentjes beschikbaar zijn voor je gasten. Zo kunnen je gasten toch hun mooiste jurk/pak aan doen zonder dat ze het koud krijgen. Bovendien warmen ze wel weer op tijdens het dansen op jullie heerlijke herfstbruiloft ;).

herfstbruiloft
Bron: Weddingwire.com

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.