Introvert? Zo ga je er mee om op je bruiloft

Elke woensdag is er een gastblogger aan het woord op Loves 2 Love. Vandaag schrijft Krisja (21), die op dit moment een tussenjaar heeft, over wat je kunt doen als je introvert bent.

Niks is vervelender dan niet genieten van de dingen om je heen als je je ongemakkelijk voelt en dat is al helemaal vervelend op je eigen bruiloft. Als introvert is de energie vooral naar binnen gericht, dus op de eigen gedachten en gevoelens. Zij staan daarom ook niet graag in het middelpunt van de belangstelling en voelen zich niet gauw thuis in een onbekend of groot gezelschap.

Komt dit jou bekend voor? Ben jij nu al zenuwachtig voor alles wat gaat komen op je bruiloft? Breekt het zweet je al uit bij de voorbereidingen? Dan heb ik een paar tips voor jou!

1. Houd je bruiloft klein en persoonlijk

Niks is vervelender dan dat jij jezelf niet op je gemak voelt. Zorg er daarom voor dat je mensen uitnodigt die dicht bij je staan en weten hoe jij in elkaar zit. Zit je op tegen een openingsdans? Doe het dan gewoon niet. Zit je op tegen de speeches? Vraag de je gasten om dit dan ook niet te doen. Het is jouw feestje!

2. Plannen

Ben jij voor sommige dingen extra zenuwachtig? Zorg ervoor dat die dingen dan als eerste komen op de dag. Zo kan je daarna alle stress van je af laten glijden en extra genieten!

3. Probeer je zorgen en angsten los te laten

Dit is misschien nog wel het aller moeilijkste, maar wel het allerbelangrijkste. De tijd gaat zo snel voorbij en in die tijd is het zo belangrijk om te genieten. Alle gasten om je heen, zijn er voor jou en je partner. Waarom? Omdat jij belangrijk voor hun bent. Je bent het meer dan waard om jezelf te laten zien en gewoon keihard te shinen!

4. Blijf altijd jezelf

Want er is maar één versie van jou, dus blijf dat ook! Blijf altijd je eigen ding doen, dus ook op je bruiloft. Niemand verwacht van jou dat je ineens een heel ander persoon bent. Drink jij liever een biertje dan chique champagne of wijn? Dan doe je dat toch gewoon!

5. Je bent nooit alleen

Onthoud dat deze dag voor jou en je partner is, dus bespreek ook alles. Als jij je niet op je gemak voelt, bespreek dat. Deze dag draait om jullie, dus als jullie even samen zonder andere gasten willen genieten, doe dat vooral!

Krisja van de Haar is 21 jaar oud en geniet momenteel van een tussenjaar. Vorig jaar studeerde zij af aan de hotelschool in Amersfoort en momenteel werkt ze in de horeca. Meer verhalen van Krisja kun je lezen op haar eigen blog By Krisja

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.