Je eigen enveloppendoos maken van een lantaarn

De leukste versieringen voor je bruiloft maak je gewoon zelf. Zoals bijvoorbeeld een enveloppendoos, om veilig de cadeaus van je gasten te bewaren. Zo loopt je ceremoniemeester ook niet met een zak vol enveloppen rond, en kunnen jullie toch zorgeloos genieten van jullie bruiloft.

Lees ook: DIY bloemenslinger maken voor je bruiloft

Wat heb je nodig?

Om deze leuke enveloppendoos te maken heb je niet zo heel veel nodig.

  • Een grote lantaarn
  • Tangetje/zaagje om een brievenbus te maken
  • Verf
  • Slotje/tie-rips

Zo maak je de enveloppendoos

Om de enveloppendoos te maken kies je een grote lantaarn uit. Zelf heb ik een prachtige lantaarn staan die bij de Action vandaan komt, en die ik ooit cadeau gaf aan mijn oma. Vanzelfsprekend wilde ik deze terug hebben toen ze kleiner ging wonen en niet alles mee kon ;). Afhankelijk van hoe jouw lantaarn in elkaar zit heb je een tangetje, een zaagje of iets anders nodig om bovenaan ruimte te maken voor de enveloppen. In het onderstaande filmpje gebeurt dit met tangetjes.

De lantaarn in het filmpje heeft nog geen glazen wanden, waardoor het lastig is om deze als enveloppendoos te gebruiken. Je kunt zelf glas gaan snijden, je kunt er ook voor kiezen om een lantaarn aan te schaffen die wél glazen ruitjes heeft. Vaak zitten deze ruitjes los. Als dat niet het geval is kun je deze afplakken voor je de lantaarn in de kleur van jouw wens spuit. Zorg voor een kleine versiering van bloemen en klaar is jouw eigen gemaakte enveloppendoos!

Het slotje of de tie-rips kun je gebruiken om het deurtje van de lantaarn goed af te sluiten, zodat niemand stiekem enveloppen uit de lantaarn kan halen terwijl jullie het niet in de gaten hebben.

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.