Jolien over trouwen voor de kerk: ‘We kregen zo veel vragen!’

Vorige keer vertelde gastblogger Jolien (26)  over het belang van op tijd beginnen met de organisatie van je bruiloft.  Vandaag vertelt ze over trouwen voor de kerk.

Voor de kerk trouwen

We besloten om te trouwen voor de kerk. We hadden een klein kerkje bij ons in de buurt. Prachtig gelegen dus ook nog eens perfect voor onze fotoshoot. Trouwen voor de kerk wil zeggen dat je ook nog in ondertrouw moet gaan. Wat dit exact inhield, daar hadden we beide geen idee van. We dachten dat dit een gesprekje was bij de priester, zodat hij ons wat leerde kennen.

Ondervraging

Waar we geen idee van hadden is dat we ook nog eens een hele ondervraging gingen krijgen. Blijkbaar is dit niet bij iedereen het geval, maar onze priester hechtte heel veel belang aan de waarden en normen van een christelijk huwelijk. Mijn toekomstige – die niet zo heel erg katholiek is – liet me dan ook op elke vraag als eerste antwoorden zodat het voor hem makkelijker was.

We konden kiezen tussen een eucharistieviering of een gebedsviering. Toen hadden we geen idee wat het verschil was, maar een eucharistieviering duurt langer en heeft meer gebedsteksten. We kozen voor een gebedsviering. Die zijn vaak wat persoonlijker en we wilden echt graag een persoonlijke viering hebben.

trouwen voor de kerk

Een eigen misboekje samengesteld

Trouwen voor de kerk wil ook zeggen dat je een misboekje nodig hebt. Ik heb het onze volledig zelf samengesteld. Bepaalde teksten wilde onze priester er in hebben maar de rest heb ik volledig zelf samengesteld. De liedjes die gingen spelen vond ik heel belangrijk. Ik heb iets met details, dus de liedjes moesten echt passen. Ze moesten niet alleen mooi zijn, maar ook volledig bij ons passen. De uren dat ik naar muziek heb geluisterd…

Verlovingsshoot

Kort daarop hadden we onze verlovingsshoot. Het was de eerste shoot die we samen deden. Ik vond dit een hele leuke ervaring en ondertussen ook een oefening voor de shoot die we zouden doen op onze bruiloft. De foto’s hebben we achteraf gebruikt voor onze save the dates, uitnodigingen, menukaarten en bedankjes. Zo bleef alles in hetzelfde thema.

Aangezien mijn man fotograaf is maakt hij wel vaker uitnodigingen. We hebben deze dan ook volledig zelf ontworpen. We kunnen echt wel zeggen dat we bijna alles zelf geregeld hebben. Maar ik kan me ook voorstellen dat dit niet voor elk koppel is weggelegd.

Gastblogger Jolien is 26 jaar
oud en woont in België.

Op 16 juli 2016 trouwde zij
met Jonas, 
die trouwfotograaf
is. Lees elke maand over haar

avonturen.

Lees ook de vorige delen:
Even voorstellen: gastblogger Jolien
Gastblogger Jolien: ik wilde geen bridezilla worden
Jolien: Begin op tijd met de voorbereidingen voor je trouwdag

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.