Jolien: Begin op tijd met de voorbereidingen voor je trouwdag

Vorige keer vertelde gastblogger Jolien (26)  dat ze geen bridezilla wilde worden.  Vandaag geeft ze je een paar belangrijke tips bij het plannen van jouw bruiloft.

Lees ook: De bridal emergency kit: dit hoort er zeker in

Begin op tijd met je voorbereidingen

Het kiezen van de datum, de fotograaf en de zaal waren voor ons de belangrijkste zaken. De rest kwam min of meer vanzelf. Elke dag deed ik wel iets van voorbereidingen en alles verliep echt heel vlot.

Bovendien kan ik echt elk koppel aanraden om op tijd te beginnen met de voorbereidingen van jullie huwelijk. Er zijn zoveel dingen die je moet regelen. Ik schrok er zelf van hoeveel uren ik ermee bezig ben geweest.

voorbereidingen

Een droombruiloft

Hoewel ik bijna alles zelf heb geregeld had ik wel de steun van mijn verloofde. Hij wilde me mijn droombruiloft geven. Ik ben nu niet de persoon die alles groots wil, dat wist hij natuurlijk ook wel. Ik hield rekening met de prijzen en wilde geen overbodige luxe.

We hadden beide de keuze gemaakt om de bruiloft kleinschalig te houden. Niet het grote massa-volk maar wel met alles erop en eraan. De gasten die we hadden moesten verwend worden. Onze gastenlijst telde dan ook maar een zestigtal mensen. We komen beide uit een kleine familie wat op dat moment heel wat voordelen had. We besloten om enkel de familie en de dichtste vrienden uit te nodigen.

Grootste stressfactor: de gastenlijst

Ik denk dat de gastenlijst ons het meeste stress heeft bezorgd. Koppels met gescheiden ouders, het is niet altijd gemakkelijk. En wanneer de familie dan ook nog eens een mening heeft, dan wordt het nog moeilijker. Dat was onze grootste bezorgdheid en hoewel we altijd voet bij stuk hielden dat we iedereen van de familie erbij wilden werd het ons absoluut niet gemakkelijk gemaakt.

Mensen die het niet zagen zitten dat we die ene persoon zouden uitnodigen. Het was een heel gedoe dat maanden heeft aangesleept. Het was zelfs zo erg dat ik op een bepaald moment 2 totaal verschillende tafelschikkingen gemaakt heb. 1 Met alle gasten en 1 met de gasten die weigerden te komen. Pas 10 dagen voor ons huwelijk werd alles volledig opgelost en konden we genieten van de laatste dagen voor ons huwelijk met een gerust gevoel dat alle mensen aanwezig zouden zijn. Hoewel er enorm veel stress door geweest was waren we beide enorm opgelucht dat alles in orde kwam.

Gastblogger Jolien is 26 jaar
oud en woont in België.

Op 16 juli 2016 trouwde zij
met Jonas, 
die trouwfotograaf
is. Lees elke maand over haar

avonturen.

 

Lees ook de vorige en volgende delen:
Even voorstellen: gastblogger Jolien
Gastblogger Jolien: ik wilde geen bridezilla worden
Jolien over trouwen voor de kerk: ‘We kregen zo veel vragen!’

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.