Wij gaan kerstshoppen in Londen, en wat je er nog meer kunt doen

1 december ga ik samen met mijn moeder een lang weekend naar Londen. Kort geleden zag ik weer reclames voorbij komen: ‘Kerstshoppen in Londen, boek nu heel voordelig!’ Dat, en een gesprek met collega’s tijdens een gezellige vrijdagmiddaglunch zorgde ervoor dat ik toch eens ging kijken of het een beetje betaalbaar is om zoiets te doen. Spoiler alert: dat is het dus!

Vriendlief mag dus niet mee

Even voor de duidelijkheid, ik heb hem wel gevraagd hoor. Maar ik weet dat hij niet van kerst én niet van shoppen houd. Dus ja, ik was er vrij snel uit: moeders moest mee! Gelukkig vond moeders dit ook een goed idee en de reis werd geboekt. We gaan met de bus naar Calais en van daaruit steken we over met de ferry.

De laatste keer dat we samen naar Londen gingen was ik een jaar of 18. Het was mijn eerste keer en we wilden alles doen en zien. We hebben over de Theems gevaren (iets wat overigens heel erg tegenviel), reden over de Tower bridge, durfden niet in de London Eye gingen naar Covent Garden en Greenwich. We hadden een prachtige trip, en dat overtreffen is lastig.

Dus ik vroeg hulp aan andere bloggers. En ik kreeg massaal antwoord.

kerstshoppen in Londen
Het was echt mega koud op de ferry

Achtergrondinformatie Londen

Wist je dat er meer dan 7 miljoen mensen in Londen wonen? Dat maakt het de grootste stad in Engeland. Ik zie altijd best wel op tegen drukte, dus dat is wel een dingetje om rekening mee te houden. Daarnaast betaal je in Engeland met het pond, van tevoren even geld wisselen dus.

In Londen is echt super veel te beleven en op TravelGloss kun je een aantal dingen lezen die je echt niet mag missen bij een trip naar Londen. Van parkjes tot voorstellingen en musea.

Kerstshoppen in Londen

Iets wat we sowieso gaan doen is kerstshoppen. Oxford street en Bond street schijnen prachtig te zijn in deze tijd van het jaar. Om nog maar niet te spreken van alle winkels daar. Daar gaat mijn hart toch wel een beetje sneller van kloppen. Tipsvoorjou schreef een artikel over de verschillende mogelijkheden om te kerstshoppen in Londen.

Neem bijvoorbeeld echt een kijkje bij Winter Wonderland in Hyde park of de Winter Market in Southbank centre. Meer daarover lees je op de website van Tips voor jou.

Kerstshoppen in Londen

Notting Hill

Iedereen kent Notting Hill wel van de gelijknamige film. Inmiddels is de wijk dan ook erg bekend bij toeristen, maar dat maakt het niet minder leuk om hier doorheen te wandelen. Dankzij Op reis met Co weet ik dat je een hele leuke markt kunt vinden op Portobello Road. Ik weet waar wij zeker even gaan kijken!

Platform 9 3/4 & Buckingham Palace

The crazy tourist stelde een lijst op met 25 dingen die je niet mag missen als je naar Londen. Daar staan onder andere King’s cross station en Buckingham Palace op en daar ben ik het helemaal mee eens. Toen ik elf was maakte ik kennis met de wereld van Harry Potter en alhoewel ik wist dat het nooit zou gebeuren hoopte ik stiekem ook op zo’n brief van Zweinstein. Een bezoekje aan King’s cross station mag dan eigenlijk ook niet ontbreken aan ons Londen avontuur.

De laatste keer dat wij in Londen waren en bij Buckingham Palace gingen kijken, waren daar vlakbij net opnames bezig. Ik had nog nooit van dichtbij meegemaakt dat er opnames waren voor een film dus ik vond dat echt super gaaf. Dat gaf meteen een extra boost aan het bezoekje aan Buckingham Palace.

Kerstshoppen in Londen

Foooooodddd

Bij een weekendje weg hoort lekker eten. Maar dan het liefst wel lekker en (redelijk) gezond eten. Travelaar vond een paar perfecte plekjes: Borough Market, de markten in Camden town en heerlijke burgers Jamie Oliver’s diners en Byron proper burgers. Ook Travel Addicts heeft de lekkerste plekjes in Londen gevonden. Zo denk ik dat wij zeker een kijkje gaan nemen bij Duck and Waffle, Browns en Whetherspoon. Wat deze tentjes precies bieden kun je terugvinden op de website van Travel Addicts.

 

Door het lezen over al die leuke plekjes in Londen heb ik er alleen nog maar meer zin in gekregen! Gelukkig  is het nog maar een paar nachtjes slapen ;). Heb jij nog tips voor me? Laat het vooral weten.

4 gedachten over “Wij gaan kerstshoppen in Londen, en wat je er nog meer kunt doen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!