Vergeet dit niet bij het kiezen van een trouwlocatie (+ checklist!)

Bij het zoeken van een locatie ga je niet over één nacht ijs. Er zijn immers veel eisen waaraan jullie trouwlocatie moet voldoen. Maar heb jij scherp waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kiezen van een trouwlocatie? Met deze handige checklist vergeet je niets!

Regels van de gemeente

Voor je naar de locatie van je keuze gaat, check eerst even de regels van de gemeente. Deze kunnen namelijk per gemeente verschillen. In sommige gemeentes mag je bijvoorbeeld niet buiten trouwen, of alleen op toegewezen trouwlocaties. Neem dus altijd even contact op met de gemeente om te controleren of jouw droomlocatie ook wel écht gebruikt mag worden.

Waar moet je allemaal aan denken?

Er komt een hele hoop op je af bij het kiezen van een locatie. Je moet rekening houden met je eigen wensen (heel belangrijk) en met een aantal praktische zaken. Dingen waar je bijvoorbeeld rekening mee kunt houden: kan alles op 1 locatie, kun je er overnachten en hoe is de ligging? Door middel van deze vragen weet je zeker of je alle belangrijke punten voor het kiezen van je locatie mee hebt genomen.

Parkeerplaatsen en rolstoelvriendelijk

Bij het kiezen van een trouwlocatie is het goed om rekening te houden met het aantal parkeerplaatsen, een groot gedeelte van je gasten zal misschien per auto komen. Te weinig parkeerplaatsen kan dan erg lastig zijn. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de rolstoelvriendelijkheid van de locatie. Zijn er veel trappetjes en is er een mogelijkheid om hier een helling van te maken?

Overnachting & muziek/geluid

Wil je je gasten de mogelijkheid bieden om te blijven overnachten, of ga je voor een tweedaags huwelijk? Dan is het fijn als dat bij, of dichtbij de locatie kan. Je gasten hoeven dan niet eerst weer in de auto te stappen, maar kunnen zo hun bed in rollen.

Vraag ook even na bij de locatie van je dromen hoe het zit met de muziek en het geluid op de late avond. Bij sommige locaties moet de muziek zachter vanaf een bepaalde tijd en mag men buiten niet te veel geluid maken. Vraag ook meteen even of er een eindtijd is en de muziek dan uit moet. Beetje jammer als jullie nog midden in je feest zitten en de stekker er ineens uit moet.

Versieren van de locatie & catering

Ga jij voor een DIY bruiloft en wil je veel versiering ophangen? Check dan even bij je locatie of dit ook wel mag. In sommige gevallen kan het niet vanwege de brandveiligheid of vanwege de regels van de locatie.

Qua catering verschilt het per locatie wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk kun je het afkopen of op nacalculatie doen. Bij het eerste betaal je een vast bedrag en bij het tweede houdt het personeel bij wat er gedronken wordt. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat dit best prijzig kan worden als je vrienden hebt die veel drinken. Daarnaast kun je kijken of het mogelijk is om de catering door iemand anders dan de locatie te laten verzorgen. Let op: dit kan niet bij elke locatie.

Checklist

Nu de belangrijkste punten behandeld zijn heb je alleen deze checklist nog nodig om zeker te weten dat je alle vragen hebt gesteld.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.