Vertellen dat kinderen niet welkom zijn op jouw bruiloft

Bij sommige bruiloften zie je ze volop lopen, rennen en spelen. Bij andere bruiloften weer helemaal niet: kinderen. Wat als jullie hebben besloten om geen kinderen uit te nodigen op jullie bruiloft. Hoe vertel je je gasten op een beleefde manier dat kinderen niet welkom zijn?

Wel of geen kinderen?

De keuze om wel of geen kinderen toe te laten op jullie bruiloft kan van verschillende factoren afhangen. Misschien vind je jullie bruiloft wel een feestje voor volwassenen. Of je wilt geen onverwachte acties tijdens jullie ceremonie. Wat jullie reden ook is, het is jullie bruiloft en je moet doen waar je je goed bij voelt.

Wanneer je ervoor kiest om geen kinderen uit te nodigen, houdt er dan wel rekening mee dat het niet bij alle gasten goed valt als daar uitzonderingen op zijn. Als je wel de kinderen van familie laat komen, maar niet die van vrienden, is het raadzaam om een nanny in te schakelen die de kinderen vermaakt. Op die manier kan iedereen toch genieten van jullie bruiloft én zijn de kids erbij.

Uitnodiging

Als jullie zeker weten dat er geen kinderen welkom zijn, dan is het tijd om dat aan je gasten te laten weten. Maar hoe doe je dat dan op een beleefde manier? Volgens de etiquette richt je de kaart dan alleen aan de mensen die uitgenodigd zijn. Bijvoorbeeld ‘Meneer en mevrouw de Vries’ of ‘Tom en Laura’.

Toch heeft niet iedereen dan meteen door dat het een feestje zonder kinderen wordt. Het is dan ook verstandig om voordat je je uitnodigingen verstuurd je gasten met kinderen even te bellen. Leg uit dat jullie bruiloft er eentje zonder kinderen wordt.

Gasten die niet komen

Helaas zullen er ook gasten zijn die niet naar jouw bruiloft komen als zij hun kinderen niet mee mogen nemen. Dat is jammer, maar sommige gasten kunnen misschien geen oppas regelen of willen geen dag zonder hun kinderen doorbrengen. Het belangrijkste is dat jullie volop kunnen genieten van jullie dag.

Hoe laat jij je gasten weten dat kinderen niet welkom zijn?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.