De lekkerste restaurants op Aruba – hier kan je elke dag wel eten

Als je me volgt op social media heb je er al wat van mee gekregen: wij waren 2 weken op Aruba te vinden. Om vakantie te vieren en familie te bezoeken. Omdat Aruba een populaire bestemming is voor een huwelijksreis en je er ook prachtig kunt trouwen deed ik meteen wat onderzoek naar de mooiste trouwlocaties, de lekkerste restaurants en de mooiste hotels. In dit artikel alles over de lekkerste restaurants op Aruba, zodat jij weet waar je moet zijn!

Eten met een prachtig uitzicht – Barefoot

Het voordeel van familie op Aruba hebben is dat ze precies weten waar je lekker kunt eten en waar ook niet. Toen we voorbij het restaurant Barefoot liepen hoorden we dan ook dat we daar eigenlijk echt wel even moesten eten.

Uitzicht

Barefoot ligt naast het vliegveld en normaal gesproken zou ik dat niet tof vinden. Het opstijgen en landen van een vliegtuig brengt namelijk nogal wat herrie met zich mee. Maar niet veel vliegtuigen landen nog na half 6 ‘s avonds, waardoor het ineens super gaaf is om een vliegtuig voorbij te zien vliegen en deze even later neer te zien strijken op het vliegveld.

Combineer dat met een prachtig uitzicht over het strand met daarbij de ondergaande zon en je hebt een prachtlocatie te pakken. Omdat vriendlief nogal gevoelig is voor de zon zijn wij binnen gaan zitten. Met de kanttekening dat ‘binnen’ eigenlijk nog steeds buiten is. We konden vanaf ons plekje (waar we ook met onze voetjes in het zand zaten) dan ook prima genieten van de ondergaande zon.

Eten

Toegegeven, Barefoot is geen goedkoop restaurant. Dat zijn er maar weinig op Aruba. Wij waren met zijn tweetjes omgerekend ongeveer 100 euro kwijt. Mijn wederhelft nam de two way tuna als voorgerecht en beef tips als hoofdgerecht. Beiden heb ik natuurlijk ook even geproefd en mijn hemel, wat was dat lekker! Ik eet nooit rauwe tonijn, maar deze was zo lekker dat ik volgende keer weet wat ik als voorgerecht bestel. Zelf nam ik de risotto als hoofdgerecht (en geen voorgerecht) en ook die was heerlijk. Romig, lekker en voor herhaling vatbaar. Ook de toetjes (Key lime pie en Snickers cheesecake) vielen in goede aarde bij ons en alleen daarvoor al zou ik graag nog een keer terug gaan.

Niet alleen het eten was heerlijk, ook de bediening vonden we super. Men kwam regelmatig even vragen of alles naar wens was, maar ook weer niet te vaak. Na het hoofdgerecht kregen we een bakje met tandenstokers op tafel en naast onze drankjes hadden we ook een glas ijswater staan wat steeds werd bijgevuld. Alles bij elkaar vinden wij Barefoot dus zéker een aanrader!

De lekkerste sushi – het Mariott

Op onze tweede avond op Aruba werden we door de (schoon)familie meegenomen naar het Mariott. Daar zou de lekkerste sushi te krijgen zijn. Ik, die pas sinds een paar maanden sushi eet, durfde het niet aan om alleen sushi te eten en bestelde hetzelfde als mijn neefje: pizza en kip-quesedilla.

Natuurlijk proefde ik wel wat sushi, want ik moest het wel even testen. Nou, mijn schoonfamilie weet wel waar je lekker kunt eten zeg! Het was inderdaad heerlijk en ik durf wel te zeggen dat het de beste sushi is die ik ooit heb gegeten. Vriendlief was het daar mee eens, en die eet toch al wat langer dan ik sushi. Daarnaast kun je enorm lekkere ijsjes halen in het Mariott, dus na het diner schoven we door naar de ijssalon. Ook zeer aan te raden! Vooral de bananensmaak vond ik enorm lekker.

Na het eten door naar de dansclub – de Lobby

Ik vind het altijd lastig om te kiezen wat ik wil eten en ik vond het dan ook prima dat mijn zwager zei: ‘Zal ik gewoon wat gerechten bestellen?’ Op die manier kun je van alles een beetje proeven. En dat was erg lekker kan ik vertellen! Ook hier nam ik de risotto, die enorm romig en lekker was. Een heerlijke afsluiter van onze vakantie.

Dit restaurant bevindt zich in de buurt van het uitgaansleven van Aruba. Na het eten kun je dus meteen door naar de Gusto of South Beach om de hele avond te dansen. South Beach is buiten, maar bij de Gusto kun je ook binnen (met airco) dansen.

Hier hoef je NIET te eten

Samen met mijn nichtje probeerde ik nog een ander restaurantje: Moomba Beach. Op het moment dat wij er waren was er wine and dine week en dat betekende goedkoop eten bij een aantal restaurantjes. Wij gingen voor Moomba Beach en alhoewel de locatie echt super was, was het eten dat zeker niet.

Ik kan er niet over uit hoe ontzettend jammer het is dat een restaurant op zo’n mooie locatie zit en dan geen moeite steekt in de kaart. Omdat we kozen voor de wine and dine week hadden we slechts een beperkte keuze, dat was ook geen enkel probleem. Maar als er dan gerechten op tafel verschijnen die ik thuis ook zou kunnen maken, dan is dat toch wel jammer. Gelukkig was het gezelschap heel goed  ;).

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.