Leuke save the date ideeën

Als jullie een datum hebben geprikt en dingen als de locatie, fotograaf, dj, enzovoorts liggen vast, dan is het tijd voor de save the date kaartjes. Deze kaartjes verstuur je naar je gasten, zodat die vast weten welke datum ze vrij moeten houden. Niet iedereen verstuurt apart een save the date kaartje, je kunt bijvoorbeeld ook alleen de uitnodiging sturen.

Waarom kiezen voor save the dates?

In een tijd waarin iedereen áltijd druk is, kan het handig zijn om gasten ruim van tevoren te laten weten welke datum ze vrij moeten houden. Ook voor vrienden en familie in het buitenland is het makkelijk om alvast de datum te weten. Zij zullen meerdere dagen vrij moeten nemen om naar jullie bruiloft te komen, en willen er misschien wel een weekje vakantie aan vast plakken.

save the date

Is er een verschil?

Als nuchtere Nederlander vroeg ik me wel even af wat het verschil is tussen een uitnodiging en een save the date. Op je uitnodiging vind je alle informatie over jullie huwelijk. Datum, tijd, locatie en bijvoorbeeld kledingvoorschrift. Op de save the dates vind je alleen de datum van jullie voorgenomen huwelijk, verder nog niets.
save the date

Een save the date kan via de email

Waar het ‘not done’ is om je uitnodiging via de email te sturen, kan dat wel met een save the date. Alhoewel ik persoonlijk van mening ben dat je een uitnodiging ook lekker per mail moet sturen als jij daar blij van wordt.

Dankzij programma’s als photoshop kun je tegenwoordig ook op de computer hele gave uitnodigingen maken.

save the date

 

Aparte kaartjes

Gaan jullie voor een bruiloft met een thema? Dan kan het leuk zijn om dat thema ook door te trekken naar de save the dates. Deze kaarten hoeven niet alleen praktisch te zijn, ze mogen ook vast een gevoel voor jullie dag geven.

save the date

Heb je een trouwwebsite? Zet die er ook vast op!

De trouwwebsite zie je steeds vaker voorbij komen. Steeds meer stellen kiezen voor een plekje op het internet om hun voorbereidingen, foto’s en berichtjes te delen. Kiezen jullie ook voor een trouwwebsite? Dan kun je de URL vast droppen in je save the date, je gasten kunnen dan meteen even een kijkje nemen.

save the date

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.