Leuke trouw-weetjes, wist jij dit al? #1

Als je net gaat trouwen kom je terecht in een wereld waarvan je niet wist dat deze bestond. Je moet van alles gaan plannen en het lijkt wel alsof alles waar het label ‘bruiloft’ aan hangt ineens 2 keer zo duur is. Buiten dat zijn er een hele hoop leuke trouw-weetjes, waar je vast nog niets van wist.

De volgende keer dat jij op een feestje staat weet je indruk te maken met deze feitjes!

1.De meeste verlovingen vinden plaats in december

De meeste aanzoeken vinden plaats in de maand december, maar op de tweede en derde plaats staan een aanzoek tijdens de vakantie en een aanzoek tijdens Valentijnsdag.

2. De meeste bruiloften vinden plaats in het zomerseizoen

Misschien is dit wel een beetje een inkoppertje, maar in het zomerseizoen vinden de meeste bruiloften plaats. Toch heeft een winterbruiloft ook zijn charme en kiezen er meer en meer bruidsparen hiervoor.

trouw-weetjes

3. Als de bruidegom de ring laat vallen, mislukt het huwelijk

Een oud bijgeloof, en het hangt van jezelf af hoeveel je hiervan gelooft. Maar mocht de bruidegom de ring laten vallen tijdens de ceremonie, dan schijnt het huwelijk gedoemd te zijn om te mislukken. Instructies voor je aanstaande om die ring dus NIET te laten vallen!

4. De meeste huwelijken vinden plaats in Las Vegas

Met meer dan 100.000 huwelijken wordt daar het meest getrouwd. Stellen trouwen daar niet alleen op de traditionele manier. In Vegas kan je ook getrouwd worden door The King himself. Veel stellen gaan ‘even’ naar Vegas om stiekem te trouwen, zonder de familie en stress die komt kijken bij het organiseren van een bruiloft.

5. Mannen dragen pas sinds de 19e eeuw trouwringen

Voor die tijd droegen alleen vrouwen trouwringen. Maar mijn vraag is dan: hoe zag men dat een man vrij of juist bezet was? Of zou dat niet uitgemaakt hebben, omdat de man de eerste stap moest zetten?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.