Makkelijk te maken DIY fotoframe voor je bruiloft

Wat is er al een tijd geen DIY meer online gekomen bij Loves 2 Love! De hoogste tijd om daar weer eens verandering in te brengen, want wat vind ik het toch altijd leuk om zelf dingen te maken voor je bruiloft. Dit keer een DIY fotoframe gemaakt door Mariëlle van Me-Licious.

Lees ook: 3 lieve last minute Valentijns-DIY’s

Dit DIY fotoframe is niet alleen leuk voor feestjes maar ook erg gaaf als photoprop op je bruiloft. Bovendien kun je het frame aankleden zoals je zelf wilt. Bijvoorbeeld door de namen van het bruidspaar en de trouwdatum toe te voegen. Of ga voor iets wat binnen jullie thema past. Mariëlle koos voor bloemen, ziet dat er ook niet prachtig uit?

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je een aantal dingen nodig.

  • Een groot canvas met een houten frame aan de achterkant (te koop bij de Action)
  • Kunstbloemen
  • Een grote zwarte marker (als je er tekst op wilt zetten)
  • Stanleymesje
  • Potlood om randen af te tekenen
  • Lijm
  • Spuitbus in de kleur die je wilt
  • Schaar

Zo maak je het

Mariëlle legt het perfect uit in haar video, maar zoals altijd geef ik je hier even de geschreven versie. Wanneer je het frame uit de verpakking hebt gehaald start je met het aftekenen van de rand waar je wilt gaan snijden. Houdt rekening met wat extra ruimte, zodat je een stukje van het canvas naar binnen kunt slaan en het daar vast kunt lijmen. Houdt 7 centimeter afstand van de rand, dan komt het zeker goed. Aan de onderkant is het goed om wat meer ruimte over te houden. Tenminste, als je daar de namen van het bruidspaar of een andere tekst wilt neerzetten.

Start met het uitsnijden van het canvas en doe dat heel langzaam. Pas op dat het canvas niet uitscheurt. Als je klaar bent met snijden lijm je de randjes aan de dunne kanten vast aan het houten frame. Als dat gedroogd is kun je het canvas in de kleur van jouw wens spuiten (of laat het wit).

Daarna start je met het lijmen van de bloemen op het canvas. Haal de bloemen daarvoor van hun steeltjes af en gebruik voldoende lijm. Eindig met het schrijven van de gewenste tekst. Doe dat eerst met potlood, zodat je eventuele foutjes nog kunt redden. Veel plezier met je eigen DIY fotoframe!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.