Even lekker zeuren: mijn dag loopt niet zo lekker

Het is alweer even geleden dat ik een bericht heb geschreven dat op persoonlijk vlak lag. Ik schreef kort geleden een berichtje over hoe druk ik het nu wel niet heb, en dat ik iets minder ga bloggen (Lees: Gaat Loves2Love stoppen?). Maar jullie hebben al tijden niet meer van mij gehoord op persoonlijk vlak. Mijn dag loopt niet zo lekker en vandaag laat ik jullie daar even van meegenieten.

Een buslading specialisten

Ik heb natuurlijk niet echt een buslading specialisten gezien, maar zo voelt het soms wel een beetje. En elke keer wordt er weer opnieuw gevraagd wie dat allemaal zijn. Want bij elke nieuwe behandelaar is het van belang om te weten welke behandelingen ik al heb gehad. Overstappen naar een andere behandelaar is dus ook niet iets wat ik graag doe.

mijn dag loopt niet zo lekker

Geen fysio meer

Al vanaf enkele weken na mijn ongeval loop ik bij de fysiotherapeut. Heel fijn, want deze heeft mij een hele hoop handvatten gegeven. Als het aan mij lag was ik namelijk na 2 maanden alweer volledig aan het sporten, aan het werk en deed ik mijn eigen ding weer. Hoe verder in het traject, hoe meer ik begreep dat dit echt niet zo makkelijk gaat.

Inmiddels heb ik echter de oefeningen wel onder de knie, maar nog steeds veel pijn. Dat heeft natuurlijk ook gedeeltelijk te maken met mijn nieuwe baan. En de fysio kan me niet echt verder helpen. Nu ligt de vraag bij mij: accepteer ik de pijn, of ga ik nog verder zoeken in de hoop dat er nog iets anders kan?

Zoektocht naar een andere therapie

Het antwoord is een samenvoeging. Ik accepteer dat ik pijn blijf houden, maar ik denk zeker dat er toch nog iets van verbetering mogelijk moet zijn. En daar komt mijn slechte dag om de hoek kijken. Ik had namelijk gisteren een afspraak bij een organisatie om te praten over een multidisciplinair traject. En man, wat viel die afspraak tegen. Het was totaal niet wat ik ervan verwachtte.

Nu is dat op zich niet zo erg, want ik weet van mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt dat het lang kan duren voor je de juiste therapeut hebt gevonden. Maar toch was het even een teleurstelling.

mijn dag loopt niet zo lekker

Dan maar heerlijk uiteten

Vriendlief en ik hadden besloten om die avond lekker uit eten te gaan. Of eigenlijk ik, want ik zag een leuke aanbieding en dacht: YES! Ik ga niet koken! We hebben heerlijk gegeten, maar met al een werkdag en een intensieve afspraak achter de rug was de drukte in het restaurant wel een beetje veel voor me.

Dat ik niet meer zo goed om kan gaan met drukte is misschien wel één van de dingen die me het meeste stoort. Ik ben 25, en ik kan niet naar een feestje of verjaardag zonder veel last te hebben van muziek of omgevingsgeluid.

Lekker vroeg naar bed dan?

Dus thuis dook ik bijtijds mijn bed in. Alleen kon ik niet slapen, omdat juist op dat moment er een heel lijstje in mijn hoofd ontstond met dingen die nog gedaan moesten worden voor mijn blog. Na een paar ontspanningsoefeningen ging het gelukkig iets beter en probeerde ik me uit alle macht niet te concentreren op mijn pijnlijke nek. Hopelijk morgen een betere dag.

Ja, wat had je dan verwacht?

Nou, niet dus. Ik werd wakker met een overgevoelige vinger. Oké, dat klinkt een beetje gek. De wijsvinger van mijn rechterhand (en eigenlijk die hele rechterhand) is niet ongeschonden uit de strijd met het metalen monster (het ongeluk) gekomen. Op dagen dat het koud is, warm is of als ik wat meer kracht moet zetten heb ik daar een beetje last van. En nu dus een beetje veel. Zelfs typen is op zo’n dag al pijnlijk. De pijn is een beetje te vergelijken met die van een gebroken vinger. Niet zo lekker dus.

De pijn is ontstaan door het iets te enthousiast snijden van mijn broodje hamburger in het restaurant. Wat ik dan wel weer grappig vindt, want een broodje hamburger zou je juist eigenlijk prima met je handen kunnen eten.

mijn dag loopt niet zo lekker

De pijn gaat nooit meer weg

Ondanks dat ik er wel de humor in van kan zien ben ik vandaag toch niet zo vrolijk. In twee dagen werd ik even twee keer met de neus op de feiten gedrukt: de pijn gaat nooit meer helemaal weg. We zijn anderhalf jaar verder en de pijn is nu ‘chronisch’ is mij verteld. Daar ben je lekker mee dan. Staat goed op je cv en geeft je een goed gevoel. Ahum.

Ik ga vandaag dus even lekker op de bank liggen met een dekentje over me heen. Orange is the new black kijken en mezelf even heel zielig vinden. Want ook dat mag af en toe.

Wat doe jij als je een baaldag hebt, of jezelf even heel zielig vindt? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips bij een slechte dag!

6 gedachten over “Even lekker zeuren: mijn dag loopt niet zo lekker

 1. Wat ontzettend rot dat de wetenschap er is dat de pijn nooit meer weggaat en je geen feestjes meer af kunt struinen. Ik ben zelf goed flink slechthorend en heb daarom weinig energie en leef dus ook doorgaans als een kluizenaar van 80 wat sociale activiteiten betreft. Het is ontzettend lastig om een goede modus te vinden. Soms heb ik echt ontzettend schijt aan alles en doe ik heel veel leuke dingen, maar daar betaal je dan wel weer een fikse rekening voor.

  Laat je vermoeidheid toe en pamper jezelf met een fijne serie. Gewoon lekker lamtakken en bedenk dat al die mensen met een superfijn sociaal leven geen tijd hebben voor dit soort dingen. Het is lastig, maar op den duur weet je precies wat werkt en niet.

  Ik duim voor het snel vinden van de juiste therapie. Komt goed meis!

  1. Wat een super lief berichtje! Het lijkt inderdaad niet te doen om een goede modus te vinden. Maar ooit lukt het en tot die tijd idd lekker lamtakken ? ❤

 2. Jammer genoeg herken ik bepaalde dingen wel. Vanwege mijn migraine moet ik ook oppassen wat ik doe, maar ook wat ik eet, dat ik niet al te veel uitspattingen ken (bijvoorbeeld te weinig slaap, te veel doe, me te druk maak enz). Hoop dat jij wel uiteindelijk een therapie vindt die je helpt, zodat je toch meer kunt genieten van je leven, zonder pijn.

 3. Blegh, vervelend Anne… schrijf het lekker van je af! Dat helpt altijd (een beetje). Hopelijk is morgen weer een betere dag x.

  Ik slinger meestal gewoon Netflix aan en zet m’n hersenen uit. Daarna vroeg naar bed. Meestal is het de volgende dag weer stukken beter.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.