Miss Positive – Breng meer positiviteit in je leven!

Ik sta graag positief in het leven. Vaak zie ik het glas als halfvol en probeer elke dag iets te benoemen wat ik waardeer. Die positiviteit zorgt ervoor dat ik mezelf kan zien als een gelukkig mens. Natuurlijk gaat er ook bij mij wel eens iets niet zoals ik het wil. Denk aan een gemiste trein, boze klant of verschrikkelijk onweer nét als ik op de fiets stap. Toch weet ik dan vaak wel iets positiefs te benoemen. Bijvoorbeeld mijn lieve wederhelft (klef), een overvliegende reiger die ik ineens spot of het warme bad dat ik nu ongegeneerd kan nemen omdat ik natgeregend ben.

Lees ook: Brrr… Het wordt weer winter! 6 tips om de winter door te komen

Ook wel eens niet blij

Dat wil overigens niet zeggen dat ik me nooit eens rot voel. Ook ik heb momenten waarop ik ergens flink van baal en soms moet mijn omgeving het dan ook echt ontgelden.

Ondanks mijn moody moments denk ik wel dat mijn positiviteit ervoor zorgt dat ik mijn leven goed op orde heb. Ik weet wat ik wil en geloof ook dat ik dat kan bereiken (zij het soms met een omweg). Daarnaast vind ik het belangrijk dat de dingen die ik doe mij gelukkig maken. Wat heeft het voor zin om iets te doen waar je niet gelukkig van wordt? Als je iedere dag met tegenzin naar je werk gaat, is het bijna vanzelfsprekend dat je je werk ook minder goed doet. Hierdoor krijg je dan nog minder zin om naar je werk te gaan en… Nou ja, je snapt hem wel.

Lijstjes

Ik ben fan van lijstjes. Net als de meeste bloggers geloof ik. Altijd en overal slingert er wel eentje rond. Tegenwoordig werk ik met bullet journals en notitieblokjes en nog steeds heb ik niet helemaal dé manier gevonden. Maar dat het voor mij werkt, dat is iets wat zeker is. Ik zet de dingen die ik doe om vrolijk de dag door te komen graag voor jullie op een rijtje.

positief, positiviteit

1.Vriendelijk lachen en een ‘hallo’ of ‘goedemorgen’ tegen iedereen die je tegenkomt

Mijn boyfriend roept dan altijd heel hard: “Doe normaal, je bent niet in Brabant hoor!” Maar het zorgt er niet alleen voor dat ik een goed gevoel krijg, het zorgt er ook voor dat ik net iets meer gedaan krijg bij de supermarkt.  Dat de meneer die altijd muziek maakt buiten de supermarkt nog steeds lief tegen me lacht, ondanks dat ik hem nooit wat geef én het zorgt ervoor dat de ander net zo’n positief gevoel krijgt als jij.

2. Maak je niet druk om kleine dingen.

Ja, die man in zijn dure Audi sneed je overduidelijk af en die rits studenten die allemaal stuk voor stuk een blikje energiedrank af willen rekenen zorgen ervoor dat je een paar minuutjes langer in de rij staat. NOU EN? Gaat het sneller als je die studenten boos aankijkt? Nee, de caissière zal hooguit denken dat je boos bent op haar in plaats van die studenten en je dan minder graag helpen.  Dus, adem diep in en accepteer het.

3. Zorg goed voor jezelf!

Dat kan betekenen dat je een heerlijke handcrème voor jezelf koopt, maar ook dat je een avond heel hard gaat sporten. Zorg ervoor dat je ‘s avonds met een goed gevoel over jezelf in bed stapt, zodat je de volgende ochtend uitgeslapen en zonder zorgen opstaat.

4. Geniet. 

Waar kun jij van genieten? Voor mij is dat mijn fietstocht naar het werk waarbij ik vaak statige reigers, slaperige eendjes en grote zwanen zie. Voor mijn boyfriend is dat het in elkaar zetten van een goede muziekset en voor onze parkiet is dat het vrij mogen rondvliegen als wij thuis zijn.

5. Waardeer wat je hebt.

Waardeer elke kus en knuffel die je krijgt van je ouders, want niet iedereen heeft dat geluk. Waardeer dat er voor je wordt gekookt, of dat de afwas voor je wordt gedaan en vergeet dat ook vooral niet te benoemen. Anders wordt het straks niet meer gedaan ;). En waardeer ook de dingen die voor jou heel normaal zijn, zoals je gezondheid, je huis, je baan, je telefoon. Hoe zou je leven zijn als je die dingen niet had? Juist, zo slecht heb je het nog niet!

Dit artikel verscheen op 30 september 2015 op Loves2Love en heeft sindsdien een update gehad.

3 gedachten over “Miss Positive – Breng meer positiviteit in je leven!

  1. Pingback: Miss Positive – Breng meer positiviteit in je leven! |
    1. Ik denk dat we ons allemaal op een bepaald moment veel te druk maken om kleine dingen, maar er bij stil staan is al de helft van de oplossing!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.