Moest Aart op zijn knieën voor Alexsandra?

Alexsandra (39) en Aart (43) zijn al 9 jaar getrouwd. Na een korte verloving trouwde het paar op 15 mei 2008, zodat de moeder van Alexsandra, die op dat moment ernstig ziek was, er toch nog bij kon zijn.

Lees ook: Natasja verwachtte geen aanzoek meer, maar kreeg ‘m toch

Over de streep getrokken

Alexsandra leerde Aart kennen via de datingsite Lexa, waar Aart maanden lang pogingen deed om af te spreken. Alexsandra: ‘Hij wilde heel graag een bakkie komen doen bij mij thuis. Ik hield dit af. Ik was onzeker, omdat ik eerder al eens getrouwd ben geweest en dat hield geen stand.’

Haar moeder wist haar echter over de streep te trekken en Aart kwam een bakkie doen bij de ouders van Alexsandra thuis. Eenmaal binnen duurde het nog geen 5 minuten voor de ouders van Alexsandra besloten dat ze even de stad in gingen. Toen het stel eenmaal alleen was besloten ze met de motor te gaan toeren naar Bergen. Dat beviel goed, en Aart mocht ‘s avonds mee blijven eten.

Alexsandra’s vader was enthousiast over Aart en ging hem zelfs mee uitzwaaien toen hij weg ging. ‘Dat was wel even een klein schaam momentje!’ vond Alexsandra. ‘Mijn vader zei meteen: Hier word jij heel gelukkig mee San. En hij heeft gelijk gekregen.’

Aart

Onverwachts aanzoek

Met Halloween was het paar in Walibi, waar ze in het reuzenrad gingen. Alexsandra heeft ontzettende hoogtevrees en zat vastgeklemd aan zijn arm. Aart had ervoor gezorgd dat het reuzenrad bovenaan stil bleef staan, zodat hij tijd had voor zijn aanzoek. Eenmaal bovenin vroeg hij Alexsandra een paar keer of hij op zijn knieën moest, waarbij zij vroeg waarom dat dan nodig was.

‘Toen kwam de vraag of ik met hem wilde trouwen. Natuurlijk zei ik ja, nadat ik eerst zei dat ik niet meer wilde trouwen, maar dat ik het met hem wel aandurfde.’

Een korte verloving

Ik oktober 2007 verloofde het stel zich, en in mei 2008 trouwde het paar al. Op 15 mei 2008, de verjaardag van Alexsandra’s moeder. Hier was bewust voor gekozen. De moeder van Alexsandra streed op dat moment tegen kanker en is hier helaas aan overleden op 10 juli 2008. Zij heeft gelukkig dus de bruiloft nog mee kunnen maken, en heeft hier zelfs de foto’s gemaakt.

Alexsandra’s moeder deed dat samen met haar beste vriend. Ondanks haar ziekte wilde zij heel graag de foto’s maken, en dit zorgde er voor dat het paar nog trotser is op de foto’s. ‘Daar kan geen fotograaf tegenop, want er zit een verhaal achter.’

Aart

DD, PP en AA

Het thema van de bruiloft was motor, aangezien het paar allebei motor rijdt. Zij hadden hier echter niet iets heel speciaals mee gedaan, omdat ze de dag redelijk snel hebben gepland. De ouders en vrienden hadden wel wat leuks gedaan: een lied. ‘Binnen de familie hebben we een Dirk, die getrouwd is met Dirkje. Piet die getrouwd is met Petra en wijzelf: Aart en Alexsandra. Het is toch wel heel bijzonder die D&D, P&P en A&A.’

Aart en Alexsandra konden zich niet helemaal aan het budget houden, maar vonden dat niet erg. Het stel trouwde in het gemeentehuis en is daarna op twee prachtige locaties in Friesland foto’s gaan maken. Samen met ongeveer 60 mensen vierde het paar hun belangrijke dag. Achteraf gezien zou Alexsandra niets anders doen. ‘Alleen zou ik willen dat ik mijn moeder meer vast had gehouden die dag. Zodat er meer foto’s genomen konden worden. Dat mis ik nu, de foto’s. De laatste woorden van mijn moeder op onze bruiloft waren: San, ik geef mijn leven voor een nieuw leven. In december was ik zwanger van onze eerste zoon.’

Wil jij hier ook staan met jouw verhaal? Stuur dan een mailtje naar info@loves2love.nl.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.