‘Moet’ een vrijgezellenfeest? De voors en tegens

De één vindt het super leuk, de ander heeft het liever niet: een vrijgezellenfeest. Dat je er geen zin in hebt kan verschillende redenen hebben. Ik bespreek in dit artikel 4 redenen om wél een vrijgezellenfeest te houden en 4 redenen om het níet te houden.

Wel: Eenmalig een groot feest

Natuurlijk ben je al jaren officieel geen vrijgezel meer, dus een laatste keer vieren dat je vrijgezel bent klopt eigenlijk niet. Maar deze eenmalige kans om een groot feest te vieren is aan de andere kant ook wel erg leuk. Vooral als het wordt gedaan op een manier die bij jou past.

Bovendien is het hartstikke leuk om samen met je beste vrienden/vriendinnen nieuwe herinneringen te maken waar je jaren later nog om kunt lachen.

Niet: Je wordt voor lul gezet

Iedereen ziet wel eens een groep luide dames die gekleed gaan in felle panty’s, rare rokjes en waarbij 1 iemand met een sjerp met de tekst ‘Ik ga trouwen’ rondloopt. Vaak zijn de dames redelijk aangeschoten en hebben ze heel veel lol. Toch vindt niet iedereen zo’n vrijgezellenfeest leuk.

Het uitvoeren van rare opdrachten, veel drinken en voor lul gezet worden is niet iets wat iedereen waardeert. Het kan een reden zijn om op te zien tegen je vrijgezellenfeest. Alhoewel je vrienden hopelijk ook wel rekening houden met wat jij leuk vindt.

Wel: Samen met je vrienden een leuke dag

Je vrijgezellenfeest wordt speciaal voor jou gepland en degene die het organiseert houdt rekening met wat jij het leukste vindt om te doen. Samen met je vrienden heb je dus een super leuke dag. Dat kan een manicure en pedicure, dagje sauna, bungeejumpen of high tea zijn.

Ideaal gezien geef jij van tevoren bij een vriendin, de ceremoniemeester of zelfs je moeder aan wat jij leuk zou vinden. Dat maakt het voor de organisator van jouw feest een stuk makkelijker om iets te kiezen wat je ook echt leuk vindt.

Niet: Het kan voor ruzie zorgen

Hoe vaak hoor je niet dat er ruzie is tussen de vriendinnen die deelnemen aan jouw vrijgezellenfeest. Als je een goede organisator hebt, dan hoor jij als bruid niets van die onderlinge ruzie. Maar even zo vaak wordt de bruid ook lastig gevallen met ruzies en in sommige gevallen wordt het hele vrijgezellenfeest afgezegd.

Hoe het ook loopt, het zorgt voor een flinke domper op de feestvreugde en kan ervoor zorgen dat de bruid helemaal geen zin heeft in een vrijgezellenfeest.

Wel: Doen wat jij leuk vindt

Vind jij het lekker om een hele dag naar de sauna te gaan? Of misschien ben je wel meer van de uitdaging en wil je iets spannends gaan doen. Wat het ook is, je vrijgezellenfeest is als het goed is een dag vol leuke activiteiten. Een dag die volledig om jou draait, wat stiekem natuurlijk ook wel eens fijn is.

Niet: Te spannende activiteiten

Noem mij gek, maar ik heb te veel filmpjes gezien waarbij het bungeejumpen fout ging. Ik voel dan ook niet de overweldigende behoefte om te gaan bungeejumpen. En noteer dat nu maar vast voor mocht ik ooit een vrijgezellenfeest krijgen. Soms zijn je vriendinnen zo enthousiast over een activiteit dat ze misschien even voorbij gaan aan het feit of jij dat als bruid leuk vindt. Wees niet bang om van tevoren aan te geven wat je echt niet wilt doen, maar zet daar dan ook een aantal ideeën tegenover met wat je wél wilt doen. Dat maakt de organisatie meteen een stuk makkelijker.

2 gedachten over “‘Moet’ een vrijgezellenfeest? De voors en tegens

  1. Wij hebben onze vrijgezellenfeest overdag afzonderlijk van elkaar gevierd. ‘s avonds kwamen wij samen in de kroeg waar wij elkaar ontmoet hebben. Gelukkig hebben wij leuke vrienden, die geen extreme gekke dingen met ons hebben uitgehaald, wel een leuke gekke dingen. Wij hebben er een leuk fotoboek van gekregen tijdens onze trouwdag. Ik had het niet willen missen!

    Groetjes Jeanine.

    1. Wat fijn dat je er zulke goede herinneringen aan hebt. Dan is het op een leuke manier georganiseerd, en leuk dat je er nog een herinnering in de vorm van een fotoboek van hebt!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.