Een mooie groepsfoto op je bruiloft maken doe je zo

De trouwfoto’s zijn straks (mogelijk samen met een video) de herinnering aan jullie trouwdag. Naast mooie foto’s van jullie als bruidspaar, wil je ook foto’s met een aantal belangrijke gasten. En zorgen dat die groepsfoto op je bruiloft mooi is, dat doe je zo.

Lees ook: De beste trouwfotograaf vinden – 6 tips

Plan genoeg tijd in voor de groepsfoto op je bruiloft

Een groepsfoto op je bruiloft maken kost best wel wat tijd. Allereerst moet je de groep bij elkaar zien te krijgen. Wil je steeds kleine groepjes mensen bij elkaar hebben, dan is een strakke planning fijn. En als je iedereen in één keer op de foto wilt zetten dan is die planning helemaal nodig.

Houdt bovendien ook rekening met de tijd die je nodig hebt om de foto’s te maken. Niet alleen het mensen op de juiste plaats zetten kost tijd, maar denk ook aan mensen die met hun ogen dicht op de foto staan, of wegvallen achter iemand anders.

Kies een stijl die bij jullie past

Weet je nog dat je vroeger bij een groepsfoto zo ongeveer 1 kans had om een mooie foto te maken? Tegenwoordig gaat het een stuk makkelijker en kun je zo veel foto’s laten maken als nodig is. Het is dan ook wel leuk om een beetje te experimenteren met de groepsfoto’s. Kies een stijl die bij jullie past en probeer eens wat anders dan de stijve groepsfoto op je bruiloft.

Spring bijvoorbeeld allemaal tegelijk in de lucht, of ren met de hele groep op de fotograaf af. Wel op tijd stoppen dan, want anders loop je de fotograaf omver.

groepsfoto op je bruiloft

Lijstjes, lijstjes

Aan het einde van de dag komt je oudtante naar je toe en zegt: ‘Kind, wanneer moet ik nou op de foto?’ Zat je oudtante dus net even op het toilet toen de groepsfoto gemaakt werd (oude dame, die zitten wat langer op het toilet).

Om dit soort situaties te voorkomen is het verstandig om te werken met lijstjes waar alle namen op staan van mensen die op de foto moeten. Op die manier wordt niemand vergeten.

Schakel je ceremoniemeester in

Jullie als bruidspaar hebben niet de tijd om achter alle gasten aan te rennen om ze bij elkaar te krijgen voor de groepsfoto op je bruiloft. Bovendien is het jullie taak om de hele dag alleen maar te genieten, dus schakel hulp in om de gasten bij elkaar te krijgen.

Maak jij gebruik van een weddingplanner of ceremoniemeester? Dan kun je hem/haar vragen om de lijst te beheren en ervoor te zorgen dat iedereen op tijd op de juiste plek is.

Vraag je fotograaf om hulp

Weet jij niet hoe je iedereen leuk op de foto kunt zetten? Geen zorgen, je fotograaf weet dit wel! Hij/zij heeft al vaker met dit bijltje gehakt en heeft vast enorm leuke ideeën om de groepsfoto op je bruiloft op een toffe manier vorm te geven. Schroom dus niet om om hulp te vragen!

4 gedachten over “Een mooie groepsfoto op je bruiloft maken doe je zo

  1. Wij als bruidsfotografen duo , adviseren altijd om een draaiboekje te maken voor de groepsfoto’s, en dan inderdaad vervolgens bijvoorbeeld de ceremoniemeester steeds het volgende groepje te laten verzamelen en klaar te zetten.
    Dat voorkomt lange gezichten bij mensen die lang wachten op oom harry die liever aan de bar hangt dan op de foto staat 🙂
    We maken echt van alles mee, van moeders die steeds op het moment supreme hun hoofd intrekken zodat ze steeds achter een van de kinderen wegduiken, tot aan pubers die spontaan model aspiraties krijgen en 100 keer op de foto willen.

    Verder een tip aan de bruidsparen, denk zelf mee wat en hoe je wil, uit je wensen maar geef geen opdracht aan de fotograaf om het zo en zo te doen.
    Je hebt hopelijk je fotograaf in de hand genomen omdat je zijn kennis, kunde en stijl waardeert, geef hem dan ook de creatieve vrijheid die hij/zij nodig heeft.

  2. Als trouwfotograaf heb ik al heel wat groepsfoto’s gemaakt waarbij ik altijd begin met de grote groepsfoto, gevolgd door de rest van de foto’s. Op het moment dat iemand klaar is met de foto’s kan hij of zij terug (naar binnen). Dit werkt het snelst en het bruidspaar staat niet de hele tijd te wachten tot er weer een groepje bij elkaar is gezocht. Zo blijft het voor het bruidspaar het leukst. Het is tenslotte hun dag.

    Ilse van Fotografie Ilse Bakker

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.