Na je trouwdag

Maandenlang werk je toe naar het moment dat jullie ‘ja’ tegen elkaar zeggen. Samen met familie en vrienden vieren jullie wat hopelijk je mooiste dag ooit is. Na je trouwdag en de huwelijksnacht zijn er nog een aantal dingen die je moet regelen. Dingen waar je misschien niet meteen aan gedacht had. En dan is het natuurlijk nog tijd voor de huwelijksreis!

Huwelijksnacht

Wist jij dat lang niet alle stelletjes van bil gaan tijdens de huwelijksnacht? Niet zo gek eigenlijk, want na een dag vol indrukken en emoties heb je niet zo veel puf voor een inspannende seks-sessie. En jullie eerste keer als man en vrouw moet natuurlijk wel magisch zijn. Of hoeft dat helemaal niet?

Vroeger was het belangrijk dat wanneer een stel getrouwd was, er zo snel mogelijk nageslacht kwam. Om te controleren of het bruidspaar wel ten volle gebruik maakte van de huwelijksnacht stond vroeger in sommige gevallen de hele kamer vol. Gelukkig is dat nu niet meer zo, en is de druk om een spannende huwelijksnacht te hebben een stuk minder hoog.

Veel stellen boeken een hotelkamer na hun trouwdag. Op die manier val je niet meteen terug in het dagelijkse leven en zijn jullie nog even in je eigen bubbel. Wist je dat veel stellen de huwelijksnacht gebruiken om hun geld te tellen? Ook een leuke bezigheid!

Wil jij een perfecte huwelijksnacht? Dan kun je een aantal tips gebruiken. Maak de huwelijksnacht in ieder geval bespreekbaar bij je partner en bekijk samen hoe jullie de nacht in willen richten. Misschien plannen jullie de huwelijksnacht veel liever op een ander moment, wanneer jullie er meer van kunnen genieten.

Na je trouwdag

Al die tijd bouw je op naar je trouwdag, en ineens is het voorbij. Vrijwel alle bruiden geven aan dat hun dag voorbijvloog en dat ze wilden dat ze er wat meer van hadden kunnen genieten. Maandenlang ben je bezig met de voorbereiding, wat in veel gevallen best wel eens stress oplevert. Als die prachtige dag dan eindelijk is geweest en jullie leven als getrouwd stel echt kan beginnen, dan vallen sommige bruiden in een zwart gat. Alle tijd die je kwijt was met het plannen van je huwelijk is nu tijd die je over hebt.

Om het zwarte gat een beetje te verkleinen kun je een lijstje maken met dingen die je na je trouwdag nog kunt doen. Zoals bijvoorbeeld het wegbrengen van je trouwjurk en zijn trouwpak naar de stomerij.

Als je dan eindelijk écht alles hebt afgerond, de foto’s binnen hebt en het gewone leven voor jullie beiden weer begint, dan begint ook het echte werken aan jullie relatie. Want dat is niet ineens over nu je getrouwd bent. Een relatie blijft altijd werk, zolang je je dat beseft ben je al op de goede weg.

Huwelijksreis

Traditioneel vertrek je de dag na je huwelijk op huwelijksreis. Bijvoorbeeld naar een prachtige locatie als de Malediven, Sri Lanka of Aruba. Maar ook dichterbij Nederland heb je prachtige locaties voor je huwelijksreis. De vraag is wat jullie als bruidspaar graag willen. Ben je voor een avontuurlijke reis, een strandvakantie of heb je iets heel anders in gedachten? Kies wat bij jullie past.

Het plannen van een huwelijksreis na je trouwdag is toch heel anders dan het plannen van een gewone vakantie. Vaak ben je enorm druk met de organisatie van je bruiloft en kun je daardoor belangrijke details vergeten. Een paar tips bij het plannen van je huwelijksreis komen dan ook zeker van pas.

Ben je al toe aan het inpakken voor je huwelijksreis? Vergeet dan deze dingen niet!