Natasja verwachtte geen aanzoek meer, maar kreeg ‘m toch

Bert (31) hield al heel lang van Natasja (30), alleen had zij dat niet in de gaten. Gelukkig vonden ze elkaar uiteindelijk toch, maar Natasja verwachtte geen aanzoek meer na elf jaar. Op 14 juli 2017 zeiden zij alsnog ‘ja’ tegen elkaar.

Lees ook: 5 keer waarom jij moet kiezen voor een beach wedding 

Bert van de warme hoek

Toen Natasja 16 was ging ze samen met een vriendin werken in de horeca. Bert werkte bij hetzelfde horeca bedrijf, in de warme hoek waar hamburgers en erwtensoep werden verkocht. In het begin bleef Natasja daar ver uit de buurt, want erwtensoep, daar hield ze niet van. Zeker niet op de vroege ochtend. Maar het viel op dat het áltijd gezellig was bij Bert. Als ze langsliep kreeg Natasja standaard een knuffel van Bert, maar bij haar ging er nog geen lichtje branden. Bovendien was Bert in die tijd bezet, dus verder dan ‘gezellig’ dacht Natasja niet.

Afscheid van Bert

Bert nam afscheid van het bedrijf waar ze beiden voor werkten, en het duurde even voor Natasja en Bert elkaar weer zagen. ‘Samen met een vriendin was ik op Beecekstijnpop, en wie was daar ook? Ja hoor, Bert! Hij had alleen iets te veel Jägermeister gedronken, en ik kreeg een hele intieme knuffel mét een liefdesverklaring van hem. Terwijl zijn toenmalige vriendin ook ergens op dat festival rondliep.’

Natuurlijk verwees Natasja hem terug naar zijn vriendin en liet ze het rusten, maar in haar hoofd speelde het wel verder. Pas toen ze allebei vrijgezel waren en ze Bert in de bus tegen kwam besloten ze samen iets te gaan doen.

verwachtte geen aanzoek

Eindelijk die eerste zoen

Samen gingen ze naar het plaatselijke poppodium en hadden een avond vol plezier, maar geen eerste zoen. Na deze avond hielden Natasja en Bert contact via MSN en de week erna ontmoetten ze elkaar in de kroeg. Natasja ging met collega’s en wist stiekem dat Bert daar zou zijn. Bert verraste haar met een cadeautje voor haar verjaardag en later die avond een romantische eerste zoen. Meerdere dates volgden, maar het duurde toch nog elf jaar voor Bert en Natasja ‘ja’ tegen elkaar zeiden.

Natasja verwachtte geen aanzoek meer

Op 1 mei 2016 ging Bert op één knie, bij de Golden Gate brug in San Francisco. Natasja was verbouwereerd, want zij had alle hoop op een aanzoek opgegeven. Bert vertelt: ‘Een paar weken voor we op vakantie gingen had ik bedacht dat het nu toch wel écht tijd was om Natasja ten huwelijk te vragen. En dat de vakantie het perfecte moment zou zijn. De ring had ik uitgezocht, evenals de plek waar het moest gaan gebeuren. Met de ring diep in mijn koffer verstopt stapten we in het vliegtuig. Eenmaal in San Francisco lichtte ik mijn zus Simone, die ook mee was (samen met Chiara, een nichtje), in over mijn plannen. Ze zou de camera klaar houden voor hét moment.’

Maar dat moment liet nog even op zich wachten, want eerst ging het gezelschap naar het gevangenis eiland Alcatraz. In het souvenirwinkeltje liet Natasja haar oog vallen op een fotolijstje van de Golden Gate bridge, nog niets wetend over het komende aanzoek.

Bert: ‘Die middag reden we naar de brug, en omdat er geen mist was kon je de brug in zijn geheel goed zien. Omdat Natasja de hele tijd dicht in de buurt was kon ik niet even snel de ring onderuit mijn tas pakken, dus vroeg ik aan Simone of ze Natasja kon afleiden. Met de ring ging ik achter Natasja staan, vroeg haar of ze zich om wilde draaien en ging op één knie.’

verwachtte geen aanzoek
Credits: Femke van Hettema

Een huwelijk plannen

Nadat Natasja dacht dat Bert flauwviel, zei ze natuurlijk enthousiast ja. En het plannen kon beginnen. Hun getuigen vroegen ze op ludieke wijze: met een etiket op een fles drank en in een Happy Meal. Het budget stelde het paar vast op 15.000 euro, maar uiteindelijk gingen ze daar overheen. Dit had met name te maken met de gekozen locatie: Landgoed Duin en Kruidberg.

Voor de versiering huurde het stel een styliste in, iets waar ze geen seconde spijt van hebben. Wat Natasja wel jammer vindt is dat ze binnen zijn getrouwd, maar dat kon helaas niet anders vanwege de vele regen die die dag viel. Samen met ongeveer 100 mensen bij de ceremonie en 175 bij het feest vierden Natasja en Bert hun grote dag op 14 juli 2017.

Tips van Natasja

‘Achteraf gezien zou ik een professionele ceremoniemeester inhuren en met elke leverancier een contract afsluiten. Ik had alles wel wat meer los willen laten, maar elk kleinigheidje dat mis ging bleef in mijn hoofd hangen.’

Wat Natasja zo weer zou doen is het meenemen van haar fotografe tijdens de huwelijksreis. ‘Onze fotografe Femke is twee dagen overgevlogen naar Toscane. Hier hebben we mooie, ontspannen foto’s kunnen maken. Wat ook wel fijn is, is dat we nu ook gave foto’s buiten hebben, want tijdens onze fotoshoot op 14 juli regende het.

Een gedachte over “Natasja verwachtte geen aanzoek meer, maar kreeg ‘m toch

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.