Nieuwe trend gespot, de boekethoepel

Steeds vaker zie ik afbeeldingen voorbij komen van een apart soort boeket: de boekethoepel. Wil jij een prachtig boeket, maar wel iets anders dan anderen? Dan is de boekethoepel misschien wel wat voor jou. En wist je dat je deze ook zelf kunt maken?

Lees ook: Huwelijksreis naar Sri Lanka – 4 redenen waarom je hierheen wilt

Via Green wedding shoes vond ik deze leuke DIY, ik heb hem voor jullie vertaald naar het Nederlands én er mijn eigen draai aan gegeven.

boekethoepel

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY kun je kunstbloemen of echte bloemen gebruiken. Heb je kunstbloemen van kwaliteit, dan kan het boeket er alsnog heel echt uitzien. Ga je toch liever voor echte bloemen? Houdt er dan rekening mee dat je dit hoepelboeket niet te vroeg maakt, maar pas kort voor je bruiloft. Dit heb je nodig voor de DIY:

  • Hoepel – bijvoorbeeld metalen breiring. Je kunt ook kiezen voor houten twijgjes die je samen bindt tot een hoepel, voor een natuurlijker effect.
  • Groen naar jouw keuze
  • Bloemen naar jouw keuze
  • Binddraad
  • Eventueel een lijmpistool (alleen als je kiest voor kunstbloemen)
boekethoepel
Credits: Junebug Weddings

Zo maak je het

Heb je gekozen voor een metalen hoepel? Dan kun je deze eventueel nog in een goud-/brons-/zilverkleur spuiten. Ga je voor de twijgjes, bind deze dan zo vast dat ze een hoepel vormen. Dit mag best op een speelse manier, laat vooral zien dat het bij elkaar gebonden twijgjes zijn.

Vervolgens start je met het rangschikken van het groen. Als dit naar wens is kun je het vastmaken aan de hoepel. Maak je gebruik van kunstbloemen? Dan kun je deze vervolgens vastlijmen op de gewenste plek. Maak je gebruik van echte bloemen, dan kun je deze niet lijmen. Bind deze dan ook vast op de plaats die jij wilt. Zorg ervoor dat je de bloemen eerst rangschikt naar jouw wens, zodat je het mooiste resultaat krijgt.

boekethoepel
Credits: Green wedding shoes

 

4 gedachten over “Nieuwe trend gespot, de boekethoepel

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!