Nouchka en Davy kwamen na 7 jaar toch weer bij elkaar

Kerst is alweer voorbij, en het nieuwe jaar komt eraan. 1 ding dat niet veranderd is deze rubriek. Nouchka (32) en Davy (32) leerden elkaar kennen via Relatieplanet en hebben zich 3(!) keer verloofd. Nu is de datum geprikt en gaan zij écht trouwen.

Een aangename radiostem

Nadat Nouchka en Davy kennis hadden gemaakt via Relatieplanet, een datingwebsite, duurde het even voor ze elkaar in het echt zagen. De eerste weken spraken zij elkaar voornamelijk via de telefoon en mail. Nouchka: ‘Ik vond dat hij een hele aangename radiostem had. Ook was hij heel lief in de mails die hij me stuurde.’

Bij de eerste ontmoeting sloeg de vonk voor Davy direct over. Nouchka voelde dat niet zo. ‘Na enkele weken daten dacht ik dat de vlinders wel voldoende waren voor mij en hebben we gekust. Maar na 1 dag bleek al dat ik er toch niet klaar voor was. Ik had nog gevoelens voor mijn ex en heb toen de relatie en alle contact met Davy verbroken om het opnieuw te proberen met mijn ex.’

nouchka en davy

7 jaar lang geen contact

De relatie van Nouchka en haar ex hield geen stand en na enkele andere relaties besloot ze Davy op te zoeken via Facebook. 7 jaar eerder had zij hem voor het laatst gesproken en ze had geen telefoonnummer of andere gegevens meer van hem. ‘Ik vond hem terug op Facebook en heb hem een privébericht gestuurd, op goed geluk. Hij heeft me diezelfde dag nog geantwoord. Kort en wat verwonderd over mijn bericht. We hebben die avond nog wat gepraat via Facebook en vroegen daarna toch elkaars nummer.’

Geen tijd te verspillen

Nouchka: ‘Ik was net uit een relatie en hij ook. Meteen nadat we nummers hadden uitgewisseld schakelden we over naar sms en uiteindelijk hebben we nog gebeld van 22.00 tot 01.00 uur. Het was net alsof er geen 7 jaar voorbij waren gegaan. De gesprekken die we hadden waren net als toen en het voelde gewoon goed aan.’

Nouchka en Davy spraken de dag erna al af. Davy woonde in Antwerpen, Nouchka in West-Vlaanderen. Omdat Nouchka net geopereerd was aan haar voet nam Davy een halve dag vrij en kwam bij haar op bezoek. De dag erna ging Nouchka bij Davy op bezoek, en ging daar niet meer weg. ‘We hadden al 7 jaar verloren. Ik heb onmiddellijk mijn huis in West-Vlaanderen opgezegd.’

nouchka en davy

3 keer verloofd

Na anderhalf jaar samen te zijn vroeg Nouchka haar Davy ten huwelijk, waar Davy aarzelend ja zei. Hij wilde namelijk eigenlijk niet trouwen. ‘We hebben toen de afspraak gemaakt dat hij me ten huwelijk zou vragen als hij er klaar voor was. Een maand later vroeg hij me ten huwelijk in Egypte. Dat speelde in 2013, we zouden een jaar later gaan trouwen. Maar toen werd ik zwanger en stelden we het uit. Tot hij op 1 januari 2017 zei dat ik een datum kon kiezen.’

Iets met 18

‘Mijn datum was heel snel gekozen. Ik wilde een datum met 18. Ik ben ten huwelijk gevraagd op 18 juni, ontdekte dat ik zwanger was op 18 juli en 18 augustus zou dus een logische opvolging zijn. Bovendien is mijn getuige jarig op 18 september en ik op 18 oktober. Het wordt zelfs nog mooier: de jurk vond ik op 18 maart en de ringen op 18 oktober.’

Nouchka’s droombruiloft is een bruiloft zoals in films en sprookjes, Davy’s droombruiloft is simpel maar leuk. Met de belangrijkste mensen om hen heen.

Toch maar niet trouwen?

Het stel begon het plannen van hun bruiloft met een budget van € 10.000, maar de koop van een huis zorgde ervoor dat de plannen aangepast moesten worden. ‘We wilden de trouw cancelen. Ik zag dat eigenlijk niet zitten, want van uitstel komt afstel. Uiteindelijk kwamen we tot een budget van €3.500 voor het feest.’

Nouchka gaat nu dan ook voor een DIY bruiloft. Met een zaal waar een foodtruck en een ijskar komt te staan. Nouchka gaat zelf ijsjes scheppen. Dochter Jade, die dan 4 is krijgt ook een belangrijke taak. Ze wordt bloemenmeisje.

Een droom komt uit

Nouchka wilde heel graag voor de kerk trouwen in de plaats waar zij is opgegroeid en waar haar oma is begraven. ‘Mijn oma was de belangrijkste persoon in mijn leven. Als zij nog leefde, zou ik nooit naar Antwerpen zijn verhuisd.’

Het zou niet haalbaar zijn om op 1 dag naar West-Vlaanderen en weer naar Antwerpen te rijden. Omdat het stel nu verhuisd naar West-Vlaanderen gaan ze daar ook trouwen. ‘Mijn droom komt uit, want onze ceremonie vindt plaats in de kerk van Sijsele.’

Samen met zo’n 50 daggasten, plus nog 20 extra gasten vanaf het dessert vieren Davy en Nouchka de liefde. Met een dag die er volgens Nouchka nu nog beter uit ziet dan het oorspronkelijke plan in Antwerpen. ‘Ik geloof in het lot. Everything happens for a reason.’

 

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.