Ondergoed onder je trouwjurk, welke bruidslingerie kun je dragen?

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende soorten trouwjurken te koop. Afhankelijk van de trends van dat jaar zijn ze bloot, of juist helemaal niet bloot. Met veel kant of van satijn. Bohemian of baljurk. Er is voor ieder wat wils. Maar minstens zo belangrijk als de trouwjurk is de bruidslingerie. Je wilt niet dat je randjes ziet of dat er wat onderuit steekt. En goed ondergoed onder je trouwjurk kan daarvoor zorgen.

Jurk voor jouw figuur

Elke vrouw heeft een ander figuur, met andere onzekerheden. De ene jurk verbergt die onzekerheden beter dan de andere jurk. Daarom is het altijd goed om, naast het juiste ondergoed, ook rekening te houden met je figuur bij het kiezen van een trouwjurk. Weet je niet zo goed welk figuur jij hebt? Lees dan dit artikel over welke trouwjurk bij welk figuur past eens.

Een kleurtje dragen?

Onder gewone kleding kan je beha wel eens doorschijnen. Helemaal als je een kanten beha, of een beha met een opvallend kleurtje draagt. Betekent dat dan dat je alleen maar huidkleurig ondergoed kunt dragen onder je trouwjurk? Gelukkig is dat niet het geval. Trouwjurken bestaan vaak uit meerdere lagen stof, waardoor deze niet zo snel doorschijnen als gewone kleding. Je kunt dus prima voor een wit setje gaan. Controleer het altijd even voor de zekerheid, want niet álle jurken hebben dit.

Soorten ondergoed

Er is zo veel keuze betreffende ondergoed onder je trouwjurk. Je kunt kiezen voor een gewone beha, een bustier, torselet, korset, plakbeha, modetape of je draagt gewoon geen beha. Alhoewel dat niet altijd een optie is als je een grotere cup hebt. Afhankelijk van de soort jurk die je draagt kies je welk bruidslingerie onder je trouwjurk komt. Gewone beha’s voor bruiden zijn meestal strapless, omdat strapless jurken veel gedragen worden.

Heb je wel een beha nodig?

Veel trouwjurken zitten vrij stevig en sluiten (als het goed is) mooi aan. Je hebt dus niet altijd ondergoed onder je trouwjurk nodig. Toch kan het zo zijn dat het voor jou prettiger voelt om wel bruidslingerie te dragen. Zo laat je niet per ongeluk meer zien dan de bedoeling is, zit alles stevig ingesnoerd en kun je springen en dansen zonder je zorgen te maken. In sommige jurken kun je ook een beha in laten naaien, waardoor je zeker weet dat alles goed zit, en je toch geen ondergoed onder je trouwjurk aan hoeft.

Laag uitgesneden jurken

Kies je een jurk die aan de voorkant erg laag is uitgesneden, dan kun je ervoor kiezen om geen beha te dragen. Wil je de extra steun van een beha toch wel graag hebben, kies dan voor een laag uitgesneden body of beha. Laat je goed inlichten bij een speciaalzaak om te kijken wat er mogelijk is.

ondergoed onder je trouwjurk

Lage rug (en grote cup)

Ze zijn zo mooi, de trouwjurken met een diepe rug. De afgelopen jaren zag je ze steeds meer verschijnen. Maar een beha dragen bij zo’n jurk is een stuk lastiger, omdat je deze meestal ziet zitten. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat op te lossen. Zo zijn er beha’s met een sluiting in de nek en een sluiting laag op de rug. Je kunt ook kiezen voor een torselet met een lage rug. Een torselet is een vorm van ondergoed die een groot deel van je bovenlichaam bedekt. Een torselet sluit je met knoopjes of haakjes.

Een torselet is een fijnere optie wanneer je een grote cup hebt, omdat deze je cup goed ondersteunt en waarbij het gewicht van je borsten niet volledig in je nek hangt.

Plakbeha

Een optie voor de wat kleiner geschapen dames onder ons is een plakbeha. Er zijn er verschillende van op de markt, waarbij ook een push-up effect mogelijk is. Kies je voor een plakbeha, dan kun je het beste een paar dagen voor je bruiloft geen bodylotion meer gebruiken. Op die manier blijft de beha beter plakken.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.