Ook zo gek op kerstmis? Trouwen met kerst

Het is november en dat betekent dat kerst steeds dichterbij komt. Vriendlief wordt op dit moment al gillend gek van mij, omdat ik hem in allerlei kerst-onzin tag. Maar binnenkort mag ik alle kerstspullen weer uit de kast halen en wordt hij pas écht gek van me. Naast een grote liefde voor trouwen heb ik namelijk ook een grote liefde voor kerst. En wist je dat je die twee dingen ook prima kan combineren? Trouwen met kerst!

Trouwen met kerst

Heb je gekozen voor een bruiloft in december, dan heb je misschien wel je zinnen gezet op een kerstbruiloft. Wist je dat je in Nederland gewoon mag trouwen op 1e of 2e kerstdag? Daar moet ik wel bij zeggen dat vrijwel geen enkel gemeentehuis open is met kerst, dus er zit een klein addertje onder het gras. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Misschien is er wel een BABS die jullie wil trouwen met kerst.

Leg dan wel ruim van tevoren de locatie en dergelijke vast, want rond kerst zijn er ook veel borrels. En houd er rekening mee dat je van je gasten vraagt om 1 dag kerst met jullie door te brengen in plaats van met eigen familie.

trouwen met kerst
Bron: Grey likes weddings

Decemberbruiloft

Toch niet trouwen op 1e of 2e kerstdag, maar wel in december? Je kunt je bruiloft ook een kerstthema geven. Denk aan een kerstboom op jullie locatie (misschien hoef je deze niet eens zelf te regelen, maar heeft de locatie er 1 staan), heel veel lichtjes, kerststukjes, sneeuw en natuurlijk de kleuren rood en groen.

De trouwjurk

1 van de dingen die ik niet fijn vindt aan bruiloften die in de zomer worden gehouden is dat het zo warm kan zijn. Begrijp me niet verkeerd, een zonnetje op je trouwdag is heerlijk! Maar als de mussen van het dak vallen en je de hele dag in een hele warme trouwjurk rondloopt (want, meerdere lagen stof), dan zou ik daar niet blij van worden.

In de winter kun je echter voor een trouwjurk met lange mouwen kiezen, en/of een stola om je warm te houden. Niet alleen lekker warm, maar ook nog eens heel hip! Bovendien kun je relatief makkelijk een kleur verwerken in je jurk, om echt het thema in gedachten te houden.

trouwen met kerst
Bron: Wedding forward

De muziek

Ik ben dol op kerst, maar niet op alle kerstmuziek. Alhoewel Mariah Carey’s ‘All I want for christmas’ toch altijd wel weer leuk is om te horen. Zijn je gasten niet zo dol op kerstmuziek als jij en wil je dat er wel écht een feestje wordt gebouwd? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om niet alleen kerstmuziek te draaien, maar dit af te wisselen met andere muziek.

Kerstdecoratie

Elk jaar verzin ik weer nieuwe dingen om in de boom te hangen, bij de deur te zetten en andere plaatsen in huis te versieren. Vriendlief laat me maar begaan, en kijkt heel december lang de andere kant op. Er staan dan ook een hele hoop leuke kerst DIY’s op Loves2Love, die je misschien ideeën kunnen geven voor de versiering van je kerstbruiloft. Neem vooral een kijkje op de kerst pagina.

Ben jij al overtuigd om te trouwen met kerst? Hoe zij jij een kerstbruiloft aanpakken? 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.