Een openingsdans op je bruiloft kiezen, maar welke dan? 

Niet iedereen wil een openingsdans doen op hun bruiloft, toch is het voor veel bruidsparen een belangrijk moment tijdens hun trouwdag. Het is de opening van jullie feest en het kan ook voor behoorlijk wat stress zorgen. Je danst toch voor een grote groep en dan is het misschien wel fijn om van tevoren geoefend te hebben. Het begint bij het kiezen van een openingsdans op je bruiloft. Gelukkig is er veel keuze!

Lees ook: 5 nummers voor een mooie openingsdans?

Het kiezen van een openingsdans op je bruiloft

Willen jullie een dans met veel choreografie, of mag er juist niet te veel choreo in zitten omdat jullie bang zijn dat het fout gaat? Er zijn veel mogelijkheden bij het kiezen van een openingsdans op je bruiloft. Zorg wel dat je op tijd begint met danslessen, want het kost even tijd om een dans te leren. Ideaal gezien start je ongeveer een half jaar voor jullie bruiloft met de lessen.

Heb je niet zo veel tijd en/of wil je niet zo vroeg starten met lessen? Kies er dan juist voor om kort voor de bruiloft lessen te nemen, zodat het nog vers in je hoofd zit.

openingsdans op je bruiloft

Soorten openingsdansen

Een bruiloft is vaak een mooi moment om de kennis die je tijdens het stijldansen (oké, iedereen heeft vroeger op zijn minst een paar lessen stijldansen gevolgd, toch?) hebt opgedaan te gebruiken. Ga je voor een wals, een chachacha, een foxtrot of misschien wel een sensuele rumba? Natuurlijk hoef je geen traditionele dans te doen, je kunt ook je ouders of de bruidsmeisjes/getuigen inschakelen en een flashmob organiseren.

Waar aan te denken?

Om een keuze te maken voor een openingsdans op je bruiloft, is het goed om rekening te houden met de volgende punten:

  • Kun je goed bewegen met je trouwjurk?
    Bij de ene dans maakt het minder uit welke trouwjurk je hebt dan de andere. Twijfel je? Vraag het dan even na bij je dansschool.
  • Je doet de openingsdans voor JULLIE, niet voor je gasten.
    Ja, ook voor je gasten natuurlijk. Maar het belangrijkste is dat jullie ervan genieten!
  • Maak je een foutje? Ga gewoon door.
    Niemand heeft in de gaten dat je een foutje maakt, want ze weten niet hoe jullie dans gaat.

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.