De beste oplossing tegen schurende benen onder je trouwjurk

Warm of koud weer, bij blote benen onder een rokje of jurkje heb ik altijd last van schurende benen. Ik dacht dat het lag aan mijn vollere bovenbenen, maar ik heb vernomen dat vrijwel alle vrouwen last hebben van dit kwaaltje. En laat je daar nou net geen last van willen hebben tijdens je trouwdag.

Ik heb door de jaren heen veel verschillende oplossingen gehoord voor dit probleem, en ik heb ze (bijna) allemaal geprobeerd. Ik licht je graag in over de mogelijkheden en de beste oplossing tegen schurende benen.

Heel normaal

Jarenlang heb ik me apart gevoeld, vanwege mijn volle benen. Bij het kopen van korte broeken hield ik altijd rekening met de lengte. Te kort en ik had last van schurende benen. Hetzelfde gold voor rokjes en jurkjes.

Pas veel later ontdekte ik dat vrijwel alle vrouwen hier last van hebben, en dat er echt wel oplossingen voor zijn. Het is alleen even een kwestie van goed uitzoeken wat het beste voor jou werkt.

Talkpoeder

Ik begon met het testen van talkpoeder. Te gebruiken bij zowel schurende benen als zweten onder de borsten (‘tiet-zweet’) en ook onder je oksels kun je dit gebruiken. Ik kocht het huismerk van het Kruidvat en gebruikte dit op een warme dag, omdat het echt rokjesweer was.

Het talkpoeder is goed aan te brengen door een beetje op je hand te schudden en dan op je benen te smeren. Let wel op, want talkpoeder kan witte vlekken geven op je kleding. Deze zijn prima weer weg te krijgen overigens. Talkpoeder helpt zeker tegen schurende benen, maar je zult het wel elke paar uur opnieuw aan moeten brengen (afhankelijk van hoeveel je zweet).

Deodorant

Ook deodorant kan schurende benen voorkomen. Je kunt hiervoor een deodorantstick gebruiken (dus echt zo eentje die je omhoog moet draaien om te gebruiken, geen roller), of een deodorantspray. De stick is vettig en zorgt daardoor dat je benen niet gaan schuren, alhoewel ik het vettige iets minder prettig vond voelen. Bovendien moet je dit tussentijds wel bijsmeren, dus neem de stick mee.

Bij de spray blijft de huid droog en voelt het vooral zacht in plaats van vettig. Ik vond zelf de deospray prettiger werken dan de stick. Bovendien heb ik altijd spuitdeodorant in huis (en in mijn tas), terwijl ik zo’n stick speciaal voor dit doel zou moeten aanschaffen.

Bandelettes

Zeker weten dat je niet bij hoeft te spuiten, smeren of poederen? Dan kun je ook kiezen voor bandelettes. Dit zijn wat bredere banden die je om je bovenbenen doet, waardoor deze niet meer tegen elkaar kunnen schuren. Een oplossing tegen schurende bovenbenen dus. Vaak hebben de bandelettes een mooi kanten motiefje, waardoor ze er ook nog eens sexy uitzien. Klein nadeel: bij een korte broek zie je de bandelettes zitten. Dat is niet handig dus, maar onder een lange trouwjurk is dit wel een prima oplossing.

Zie je de bandelettes niet zitten? Dan kun je ook kiezen voor een strak fietsersbroekje. Omdat het strak zit zie je het niet onder je kleding en door de wat langere pijpjes heb je geen last van schurende dijen.

oplossing tegen schurende benen

Vaseline

Heb jij net als ik altijd wel een potje vaseline in je tas zitten? Dat kun je ook gebruiken tegen schurende bovenbenen. Denk er wel aan dat vaseline intrekt, dus misschien is het niet de beste oplossing tegen schurende bovenbenen. Maar in geval van nood is het altijd fijn om íets te kunnen doen, niet waar?

Gebruik dit vooral NIET als oplossing tegen schurende benen

Een aantal jaar geleden was het een ontzettend warme dag, en zou ik naar een festival gaan. Ik droeg altijd panty’s onder mijn korte broeken en rokjes, om mijn dikke benen te verbergen en om het schuren tegen te gaan. Zo ook die dag, want ik wilde graag een kort broekje aan vanwege het weer. De eerste keer dat ik naar het toilet ging (zo’n vieze Dixie, vol in de zon. Gruwel), trok ik meteen mijn panty kapot. Wat moest ik nu?

Ik besloot mijn panty uit te doen en verder te feesten met blote benen. Maar door het vele lopen (dat herken je vast wel als je wel eens op een festival komt) waren mijn benen binnen no time geïrriteerd. Het enige wat ik bij had om erop te doen was zonnebrandspray. Daar had ik meteen spijt van, want het prikt als een malle. Maakte de boel er niet beter op. Dus leer van mijn fout, gebruik vooral geen zonnebrandspray!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.