Als je opziet tegen de felicitatierij op je bruiloft, doe dan dit

Wanneer de ceremonie voorbij is wil iedereen als eerste het bruidspaar feliciteren, maar misschien zitten jullie daar wel helemaal niet op te wachten. Die verplichte drie zoenen bij iedereen, en dat dan net zo vaak als het aantal gasten dat er is. Dit kun je doen als je opziet tegen de felicitatierij.

Kom later binnen dan de rest

Zie jij enorm op tegen de felicitatierij? Zorg dan dat jullie binnenkomen als alle andere gasten er al zijn. Kun je meteen die spetterende entree doen, extra leuk! Om te voorkomen dat iedereen zich op jullie stort op het moment dat jullie binnenkomen is het verstandig om de ceremoniemeester ook nog even te laten communiceren dat dat niet de bedoeling is.

Ga zelf naar mensen toe

Kies je ervoor om geen felicitatierij te doen, dan betekent dat dat jullie zelf naar jullie gasten toe moeten gaan. Iedereen wil immers wel even het kersverse bruidspaar feliciteren.

Om ervoor te zorgen dat niet iedereen de hele avond met zijn/haar cadeau in de handen staat zou je de cadeautafel anders kunnen inrichten. Leg bijvoorbeeld kaartjes neer waar mensen hun naam op kunnen schrijven en die ze vast kunnen maken aan hun cadeau. Zo weet je toch wat je van wie hebt gekregen. Maar stel ook iemand (of meerdere personen) aan om die tafel in de gaten te houden. Zelfs op een bruiloft kan er gestolen worden!

felicitatierij

Laat je ceremoniemeester aangeven dat jullie geen rij willen

Maak je gebruik van een ceremoniemeester? Dan kun je deze (zoals hierboven ook al genoemd) inzetten om aan te kondigen wat jullie als bruidspaar willen. Kies bijvoorbeeld voor een bridal shower waarbij je een aantal gasten (of iedereen) al uitnodigt. Laat de cadeautjes op dat moment vast overhandigen en ga voor bijvoorbeeld een gezellige high tea om meteen met alle gasten bij te kunnen praten. Op die manier heb je alvast een gedeelte van de felicitaties gehad en heb je op de grote dag zelf minder het gevoel met iedereen te moeten praten.

Alternatieven voor de felicitatierij

Er zijn verschillende alternatieven voor een felicitatierij, waarvan een aantal al genoemd zijn in dit artikel. Richt bijvoorbeeld de cadeautafel zo in dat gasten daar hun cadeau meteen al kwijt kunnen. Jullie kunnen dan op een moment dat het jullie uitkomt naar de gasten toe gaan voor een praatje en de felicitaties. Ook de bridal shower is een goed alternatief om bij te praten en felicitaties uit de weg te hebben.

Een ander alternatief is het laten overhandigen van een ballon gevuld met helium bij binnenkomst aan iedere gast. De ceremoniemeester, een bruidsmeisje of een andere gast kan deze overhandigen en legt daarbij de spelregels uit: de gasten lopen rond met de ballon zodat het bruidspaar weet naar wie zij nog toe moeten. Zo kan het bruidspaar ongestoord met iedereen een praatje maken voor ze door gaan naar de volgende.

Helemaal geen felicitaties

Natuurlijk kun je er als bruidspaar ook nog kiezen om helemaal geen felicitaties te ontvangen van gasten. Als je een hekel hebt aan het verplichte handje en de natte zoenen. Of als je niet uit de feestsfeer getrokken wilt worden doordat er steeds nieuwe gasten binnen komen (er zijn namelijk altijd mensen vroeg én altijd mensen laat). Wanneer je lekker wilt dansen met je gasten en je kersverse echtgeno(o)t(e) wil je misschien niet steeds onderbroken worden.

Als je ervoor kiest om geen felicitaties te ontvangen is het extra belangrijk om een gastenboek te hebben. Op die manier kunnen gasten toch hun welgemeende felicitatie voor je achterlaten. En hebben jullie natuurlijk een leuke herinnering aan jullie prachtfeest.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.