Overnachting voor je gasten wel of niet betalen?

Trouw je in het buitenland, of heb je sowieso gasten die van ver weg moeten komen? Dan is het een reële vraag, of jullie als bruidspaar de overnachting voor je gasten betalen. Het staat vast dat het enorm gewaardeerd wordt door je gasten als er geen Bob aangesteld hoeft te worden. De uiteindelijke keuze hangt natuurlijk van jullie budget af, want het kan een hoop geld kosten om overnachtingen te betalen.

Moet je de overnachting betalen?

Nee, je bent absoluut niet verplicht om de overnachting voor je gasten te betalen. Ook niet als jullie in het buitenland willen trouwen. Daar staat tegenover dat je gasten het absoluut waarderen dat ze niet op kosten worden gejaagd voor jouw bruiloft. Wanneer jullie in het buitenland trouwen vraag je nogal veel van je gasten: de reis, de overnachting(en), een cadeau, misschien heb je zelfs nog wel een thema waar gasten zich aan dienen te houden. Maar ook wanneer je in Nederland trouwt kan het voor gasten die ver moeten rijden fijn zijn om in de buurt te kunnen overnachten.

overnachting voor je gasten

Ga in gesprek met hotels/B&B’s

Als je een inschatting kunt maken van het aantal gasten dat gebruik zou willen maken van een hotelkamer of een bed & breakfast, dan kun je contact opnemen met een hotel in de omgeving van jullie trouwlocatie om een deal te sluiten. Bij veel hotels is de prijs per kamer namelijk goedkoper als je meer kamers afneemt. Zorg er wel voor dat je duidelijk naar je gasten toe bent in wat je wel en niet voor hen betaalt. Niets is vervelender dan achteraf scheve gezichten hebben omdat de verwachtingen anders waren dan de werkelijkheid.

Een appartement huren

Wanneer je in het buitenland gaat trouwen en veel gasten meeneemt, kun je ook overwegen om een appartement af te huren in plaats van verschillende hotelkamers. Niet alleen is het super gezellig (alhoewel mijn minder sociale wederhelft er misschien niet aan moet denken om meerdere nachten met anderen door te moeten brengen), het kan ook goedkoper zijn. Tenzij je een super-de-luxe villa huurt natuurlijk. Spreekt voor zich, toch?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.