Bruid Paulien geeft je tips voor het vrijgezellenfeest

Vorige keer vertelde bruid Paulien over de bruiloftsplanning. Dit keer schrijft ze verder over de trouwkleding, het ontmoeten van de BABS en geeft ze tips voor het vrijgezellenfeest.

Trouwjurk is binnen

Mijn jurk is binnen, whoehoe! Wat een heerlijk gevoel is dat. Afgelopen maand heb ik meerdere malen een nachtmerrie gehad over de jurk. Te groot, te klein, te roze, teveel roezeltjes of helemaal geen levering. Gelukkig, de jurk is binnen en het is mijn jurk.

13 augustus ga ik hem opnieuw passen en indien nodig zal deze direct versteld worden. De jurk moet uit Deurne komen en zelf woon ik in Groningen. Hoewel van Groningen naar Deurne niet extreem ver is, vind ik het prettig dat deze service er is. Over de afstand gesproken. Kennen jullie dat? Wanneer je vanuit het noorden naar het zuiden rijdt denken wij noordelingen vaak: dat is maximaal 4 uur rijden, want verder reikt Nederland niet. Andersom lijkt het wel een wereldreis te zijn! Anyway, een ritje naar Deurne is voor mij geen probleem en overigens nog geen 3 uur rijden. Met alle liefde haal ik mijn jurk op waar ik natuurlijk nog geen details van kan verklappen!

Laatste details

Langzaam aan begint alles op z’n plek te vallen en komen alle laatste details binnen. Mijn vriend heeft in onze eigen stad zijn pak besteld, maar had hier nog niets van gehoord. Tot ik ineens een mailtje ontving dat zijn maat gilet binnen was. Op mijn mailadres, heel bijzonder. Twee dagen later gaat hij de stad in en neemt zijn gehele pak mee naar huis.

tips voor het vrijgezellenfeest

Bruiloft van een andere kant

14 juli hadden we een bruiloft van een vriend van Yu. Het was leuk om een bruiloft van de andere kant mee te maken. We hebben de bruiloft nadien ook uitgebreid besproken. Geen openingsdans was dan ook voor ons beiden geen optie. Ook de outfits van de dame en heer werden uitvoerig besproken, maar onze conclusie is dat onze outfits mooier zijn. Anders hadden wij deze natuurlijk niet gekozen.

Waar wij echt een leer uit hebben getrokken is dat onze ceremoniemeester de gasten echt zal moeten begeleiden. En daarnaast willen wij voor onze gasten een programma opzetten zodat iedereen weet waar die aan toe is op deze dag. Ook heeft deze bruiloft ons doen besluiten om een thema en kleuren wens aan te geven op de brief van de ceremoniemeester. Gezien ik niet in het wit trouw willen wij hier toch enigszins een lijn in doorvoeren bij onze gasten.

Cadeau voor mijn vader

We geven mijn ouders als eersten een sneak preview van onze uitnodigingen, want ja die hebben we binnen en inmiddels al op de bus gedaan! Ook heb ik een klein cadeautje voor mijn vader gekocht en op deze avond gegeven (moeders is later aan de beurt, maar sssst).

Elk jaar rond Vaderdag en zijn verjaardag vraagt hij om een nieuw bandje voor zijn horloge. Mijn vader is altijd op tijd, zeg gerust minimaal een kwartier te vroeg. Tijd is dus nogal een dingetje, maar leuk. Ik heb een klokje aan mijn vader gegeven met een lieve tekst. Op het moment van uitpakken en lezen zie ik ineens twee heren (vaders en vriendlief) met vochtige ogen. Het zal aan de lucht gelegen hebben. Laat ik het kort houden, het cadeautje viel in goede aarde en werd gewaardeerd.

Tips voor je vrijgezellenfeest

Voor je vrijgezellenfeest een aantal tips die je kunnen helpen bij het vertrouwen in een geslaagd feest!

  • Tip 1: Denk goed na over wie jij aanstelt als organisator. Je moet haar volledig vertrouwen, want grenzen kunnen opgezocht worden door je vriendinnen.
  • Tip 2: Geef aan welke sfeer jij wenst en wat absoluut niet.
  • Tip 3: Vertrouw op de persoon die jij hebt aangesteld voor de organisatie. Wil je zelf bepalen wie jij aanwezig wil hebben op je vrijgezellenfeest om bijvoorbeeld gedoe te voorkomen, geef een lijstje door! Volgens de boekjes geen schoonfamilie, maar ik vond het super dat mijn schoonzusje mee wilde.

Wij hebben heerlijke cocktails gemaakt gevolgd door tapas eten in Hemingway. Dit dit is overigens ook de locatie waar ik veel uurtjes op de dansvloer heb gestaan met Yu. Elke vrijdag gingen wij daar dansen. In de avond worden alle tafels en stoelen aan de kant geschoven en is er een kleine dansvloer. Vervolgens zijn wij naar de Grote Markt gelopen waar alle terrasjes zijn en moest ik een aantal opdrachten uitvoeren. Op zich te doen, slechts een enkele ging mijn grens over.

lelijkste trouwjurken

Over mijn grens

Ik heb bijvoorbeeld aangegeven geen piemels aan mijn outfit te dragen. Toen er een piemel diadeem in beeld kwam heb ik hierin nogmaals mijn grens aangegeven. Voor mij not done, maar helaas werkt dit zo als je in een groep aan de slag gaat. Na de opdrachten door naar een heerlijke bar met een sangria van Cava, I love it! Als afsluiter nog naar de karaoke bar waarna de eerste persoon afhaakte. Met een kleiner groepje zijn wij nog naar de twee cafeetjes geweest waar ik eerder altijd met mijn zus en vriendinnen opstap ging. Lekker dansen, want dat is toch wat ik het allerliefste doe. Eenmaal onderweg naar huis werden wij opgepikt door onze zwager die nog heel lief met ons door de Mac Donald reed voor een hamburger (zonder augurk zoals je zult begrijpen). Thuis gauw in bed en nog even na kletsen met mijn vriend.

Excentrieke BABS

De maandag na het vrijgezellenfeest kwam onze BABS langs. Vanaf ons Frans balkon zagen wij een wat excentrieke man aankomen fietsen. Een hoed op en zijn bruine leren tas onder de snelbinders vast gebonden. Eenmaal boven stapt er een vriendelijke man binnen. Enigszins ongemakkelijk starten wij het welkom, maar al snel hebben we een gezellige babbel over vakantie en alledaagse activiteiten. Aan tafel genieten wij van een glaasje water met citroen en munt, want het nog altijd lekker warm (rond de 30 graden in huis). Onze BABS stelt nog wat extra vragen naar aanleiding van onze cv’s en overige huiswerk opdrachten die wij voor zijn vakantie kregen. Nog een nummer voor bij binnenkomst en dan zijn wij compleet. Deze kunnen wij op de dag zelf afgeven en dan moet het helemaal goed komen. We nemen afscheid en kijken deze bijzondere man nog even na vanaf ons Frans balkon.

De uitnodigingen zijn op de bus gedaan. Nu afwachten wie er wel en niet gaan komen op de bruiloft. Op de uitnodiging staat de vraag of iedereen dit voor 14 augustus willen laten weten. Dus in mijn volgende blog zou ik kunnen vertellen hoeveel gasten wij nu uiteindelijk kunnen verwachten op onze bruiloft, Spannend! Daarnaast is mijn jurk in huis en weten wij hoe onze openingsdans ongeveer uit zal gaan zien.

Gastblogger Paulien is 29 jaar
oud en dacht nooit aan trouwen.

In september trouwt zij met Yu.
Lees elke maand over haar
avonturen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.