Persoonlijk | Ik kreeg een littekenbehandeling, werkte dat?

Kort geleden kreeg ik een berichtje van een lieve mede Zumba-lady. Bij een fysiotherapeut in de buurt waren ze op zoek naar mensen die een gratis littekenbehandeling wilden. Of het misschien iets voor mij was?

Is het wel wat voor mij?

Het bericht riep behoorlijk wat vragen bij me op en ik besloot er een mailtje aan te wagen. In het bericht stond namelijk dit:

Heb jij een litteken na een operatie, ongeval, keizersnede of cosmetische ingreep? Meld je dan aan als patiënt voor een gratis littekenbehandeling tijdens de cursus littekentherapie. Met onze littekentherapie en speciale apparatuur krijgen wij ook jouw litteken weer mooi, zacht en minder zichtbaar.

Bron: Facebook Fysio Physics

Een littekenbehandeling bij een fysiotherapeut, wat moest ik me daarbij voorstellen? Zouden ze littekens bedoelen die voor verminderde bewegingsmogelijkheid zorgen bedoelen? Mijn litteken zit in mijn gezicht, en zorgt er niet voor dat ik minder bewegingsvrijheid heb.

3 jaar later en ik ben er klaar mee

In de mail die ik terug kreeg stond dat ook mijn litteken geschikt was voor de behandeling, en dat ze nog een plekje hadden als ik nog interesse had. Nou, dat had ik zeker!

Inmiddels zitten we op 3 jaar na het noodlottige ongeluk waardoor ik deze littekens opliep en ook na al die tijd heb ik er nog last van. Bij koud en bij warm weer trekt en prikt het. En als ik jeuk heb? Krabben of wrijven moet met grote voorzichtigheid, want dat is veel te gevoelig.

littekenbehandeling

Er is hoop!

De afgelopen jaren dacht ik dat het niet beter zou worden dan dit. De huid staat strak, omdat er te weinig huid is en dat maakt de boel ook niet beter. Maar ja, dat is een probleem dat helaas niet helemaal op te lossen is. Gelukkig is er wel hoop voor de gevoeligheid van de littekens. Met behulp van massage en het tapen van de huid zou er zeker nog winst te behalen zijn. Dat kwam voor mij als een complete verrassing en heel eerlijk gezegd was ik ook een beetje sceptisch. Zou jij dat niet zijn, als je al zoveel specialisten hebt gezien en dit nog niet eerder hebt gehoord?

Schokkend nieuws

Ook blijkt dat de littekens bij mijn wenkbrauw trekken aan mijn botvlies, waardoor er meer druk op het oog staat. Wanneer dat behandeld wordt kan het oog weer meer tot rust komen, en dat zou tot gevolg kunnen hebben dat ik beter ga zien. Laat ik nou net een half jaar geleden weer eens mijn ogen hebben laten testen. Ik heb nu ineens 2 verschillende sterktes (waarbij allebei de ogen achteruit waren gegaan) met een verschil van 0.5 punt.

Ik heb hierdoor zelfs getwijfeld of ik niet even langs de oogarts moest, omdat het me niet helemaal gezond leek voor iemand die altijd voor allebei de ogen dezelfde sterkte had. Ik wil me niet vastklampen aan het feit dat een littekenbehandeling hier voor zou werken, maar ik zou toch gek zijn als ik het dan niet probeer?

Ga ik verder met de littekenbehandeling?

De littekenbehandeling die ik heb gehad was eenmalig, omdat dit in verband met een opleiding was. Maar ik heb natuurlijk de mogelijkheid om zelf een littekenbehandeling te boeken, zodat er verder geborduurd kan worden op de dingen die besproken zijn gedurende deze behandeling. En natuurlijk wil ik daar voor gaan. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Kende jij de littekenbehandeling bij de fysiotherapeut? En zo ja, hoe heb jij het ervaren? Ik merk dat er weinig info over te vinden is en ben heel benieuwd naar ervaringsverhalen!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.