Mijn Pinterest account was opgeschort, wat kun je doen?

Vorige week kreeg ik de schrik van mijn leven. Ik wist echt niet meer waar ik het zoeken moest. Mijn Pinterest app werkte ineens niet meer, en ik bleek geblokkeerd te zijn vanwege spamactiviteiten. Instant paniek, want ik wist niet wat ik moest doen. Meteen klapte ik mijn laptop open en zocht op Google: ‘Pinterest account opgeschort’, maar echt veel info was er niet over te vinden. Daarom dit artikel. Mocht jou dit overkomen, dan weet je wat je kunt doen.

Mailtje van Pinterest

Kun je ineens niet meer inloggen op Pinterest? Check dan even je mailbox, ook je spambox. Als het goed is heeft Pinterest je een mailtje gestuurd met uitleg over waarom je niet meer kunt inloggen. In mijn geval stond er een bericht dat mijn account was opgeschort omdat ik dingen gedaan zou hebben die tegen het spambeleid in gingen. Hieronder kun je precies lezen wat er in het mailtje staat.

pinterest account opgeschort

Zoals je ziet kun je dus in het mailtje klikken om aan te geven dat ze jouw account moeten bekijken, omdat het onterecht is dat je geblokkeerd bent. Na controle van het spambeleid van Pinterest heb ik op het linkje geklikt, want ik had écht niets fout gedaan. Het liefste bel ik in zo’n situatie meteen even met iemand om alles te regelen, maar dat is helaas niet mogelijk bij Pinterest. Het was ook nog eens vrijdag, dus die 48 uur zou hem wel niet worden was ik bang.

Pinterest account opgeschort

Terwijl bij mij de boodschap dat mijn Pinterest account opgeschort was nog door moest dringen besloot ik wel even de hulp in te roepen van een aantal collega bloggers. Nog steeds redelijk in paniek stuurde ik een bericht in één van de groepsappen. ‘Heeft er iemand ervaring met een opgeschort account op Pinterest?’ vroeg ik, maar helaas was er niemand die ervaring had.

Dan dus maar wachten, in ieder geval tot maandag of dinsdag. Meer zat er niet op. Maandag probeerde ik heel voorzichtig weer eens in te loggen, maar dat lukte nog steeds niet. Dinsdag, hetzelfde verhaal. Op dat moment begon ik te twijfelen. Had ik wel op de link in de mail geklikt? Dus, nog een keer naar de mail en op de link klikken. Maar deze werkte niet meer.

Een bericht sturen via de Pinterest helpdesk

De paniek, die de afgelopen dagen eigenlijk niet echt gezakt was, vlamde weer fel op. Wat moest ik nou doen? Ik besloot nog een kijkje te nemen bij de Pinterest helpdesk, want na even zoeken op Google zag ik alleen maar berichten die vertelden dat ik op de link in het mailtje moest klikken.

Via deze helpdesk kun je ook contact opnemen, waarna ze je eerst een standaard bericht sturen. In dit bericht staat een verwijzing naar het eerste mailtje met de link. En natuurlijk de verwijzing naar de algemene voorwaarden en het spambeleid. Na deze nogmaals doorgelezen te hebben wist ik dat ik écht niets fout had gedaan (een mens gaat toch langzaam twijfelen aan zichzelf!) en besloot ik te reageren in de hoop dat een echt persoon mijn bericht zou lezen.

pinterest account opgeschort

Blijf niet wachten, onderneem actie

Het duurde weer een paar dagen voor ik besloot opnieuw te gaan zoeken op Google. Dit keer keek ik ook bij de reacties op artikelen met de standaard tips. Daar vond ik pas écht handige tips. Zo zag ik dat het vaak erg lang duurt voor Pinterest actie onderneemt bij een geblokkeerd account, omdat ze een klein team van medewerkers hebben.

Als je dus één van de duizenden mailtjes bent, kun je beter bovenaan staan. Vaak mailen was dus het advies. Veel mensen waren enkele weken tot enkele maanden geblokkeerd. Daar zat ik dus écht niet op te wachten. Snel bekeek ik welke social media kanalen ik in kon zetten en besloot te gaan voor Twitter. Met een kort berichtje gaf ik aan dat ik graag in contact wilde komen om over het bannen van mijn account te praten.

Een dag later ontving ik een mailtje waarin stond dat mijn account per ongeluk was gedeactiveerd en dat het nu weer geactiveerd was. Geen uitleg, maar in ieder geval is mijn account weer geactiveerd.

Dit is hoe jij je Pinterest account weer activeert

Kort samengevat zijn er dus een paar dingen die je kunt doen als je Pinterest account opgeschort is.

 • Klik op de link in het mailtje
 • Stuur een bericht via de helpdesk
 • Neem contact op via Twitter of Facebook
 • Wees niet bang om vaak contact op te nemen
 • Ga niet met vingertjes wijzen, maar geef wel aan dat je niet goed weet wat je verkeerd hebt gedaan

En raak dus vooral niet in paniek. Want dat heeft helemaal geen zin..

 

24 gedachten over “Mijn Pinterest account was opgeschort, wat kun je doen?

 1. Ik ben heel blij met je artikel, ik kreeg vanochtend ook het bericht dat mijn account is opgeschort. De schrik van mijn leven!!!
  Pinterest is een soort therapie voor mij en dat is nu weg, ik weet me geen raad meer.
  Op jouw aanraden dus een mail gestuurd naar het Helpcentrum en nu maar afwachten….

  1. Ohnee! Dat snap ik, je schrikt je rot. Niet te lang wachten, maandag meteen weer contact opnemen als je nog niets hebt terug gehoord! Heel veel succes!

 2. Ik zit met exact hetzelfde probleem. Mijn account is opgeschort en ik weet niet waarom. Ik heb wel iedere dag een mail verzonden naar Pinterest klantenservice, maar heb tot op heden nog steeds geen reactie ontvangen. Hoe lang duurde het bij jou, voordat je contact kreeg met de Nederlandse klantenservice?

  1. Blijf kalm, bij mij duurde het zo’n 3 weken geloof ik. Maar ik had wel alles nog in mijn account staan toen ik hem terug kreeg. Veel succes!

 3. En vandaag kom ik jouw bericht tegen. Dat kan bijna maar 1 ding betekenen 🙂 Mijn Pinterest account is zojuist opgeschort. Geen idee wat ik misdaan heb. Ik ben nog een enorme Pinterest n00b. De link in de mail heb ik aangeklikt en ze zeggen er snel mee aan de slag te gaan. Even afwachten maar.

  1. Ik vind het erg leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen, maar wel heel jammer dat nu je account is opgeschort. Probeer vooral niet in paniek te raken. Het kan eventjes duren voor je account weer online is. Veel succes!

   1. Beste Anne,

    Ook mijn account is sinds gisteren geblokkeerd,dikke paniek natuurlijk!
    Had het erg naar mijn zin daar,ben er nog maar een paar weken.
    En dan gebeurt dit.
    Ik las dat U Twitter had ingeschakeld,ik ben net ook lid geworden van Twitter
    maar ik weet nu niet wat ik verder moet doen om proberen mijn Pinterest
    account weer te gebruiken.
    Kunt u mij helpen wat U precies gedaan heeft op Twitter om U account weer op te starten?
    Misschien helpt het mij ook,ik merk het echt dat ik die site erg mis en ik weet bij god niet wat ik gedaan heb.

    mvg,

    Ruud

    1. Hoi Ruud, wat naar dat je account is geblokkeerd! Ik herken je gevoel helemaal. Ik heb via Twitter een PM (Personal Message) gestuurd naar het account @Pinterest. Wel in het Engels, want er is voor zover ik weet geen Nederlandse helpdesk. Heb je ook een mailtje ontvangen van Pinterest dat ze je account hebben geblokkeerd? Als het goed is staat daar ook een link/button in waar je op kunt klikken om aan te geven dat je account hersteld moet worden. Blijf rustig, uiteindelijk komt het wel weer goed! Het duurt alleen soms even :(. Veel succes en als je nog meer vragen hebt mag je ze altijd stellen!

 4. Mijn account is nu ook geblokkeerd.. na 4 jaar actief te zijn geweest is dit echt heel erg schrikken. Het probleem is dat ik geen mail heb ontvangen en dus nergens op een link kan drukken om het te herstellen. Weet jij hier raad mee?

  1. Als je geen linkje hebt ontvangen zou ik meteen doorgaan naar de volgende stap: contact opnemen via het helpcentrum van Pinterest. Als je daar geen reactie van krijgt zou ik ook een berichtje sturen via Twitter. Heel veel succes!

 5. hallo, ik heb een paar dagen geleden ook te zien gekregen dat mijn account opgeschorst is, heel jammer allemaal. nu weet ik eigenlijk niet precies wat ik moet doen. ik heb al twee keer naar pinterest hulpdesk gemaild. daar kreeg ik ook twee keer hetzelfde antwoord. ik weet nu niet wat ik zelf nog verder kan doen en of het lang gaat duren voordat ik mijn account terug kan krijgen. zou u mij misschien nog wat meer informatie kunnen geven?

  groetjes marloes

  1. Hi Marloes, het beste kun je op de link in de e-mail klikken en daarna gewoon afwachten. Pinterest doet er soms erg lang over om te controleren of je geen malafide account hebt. Als het langer dan een maand duurt zou je contact op kunnen nemen met ze via bijvoorbeeld Twitter. Veel succes!

 6. Hoi, ook ik ben er achter gekomen dat mijn account is opgeschort, ik snap er echt helemaal niks van? Ik heb niet eens een mailtje aangekregen!

  1. Wat zijn er ineens ontzettend veel mensen die een opgeschort account hebben! Je bent al de 4e of 5e in de afgelopen paar dagen. Heb je je spambox al gecontroleerd? Misschien is het mailtje daarin terecht gekomen.

    1. Dan kun je meteen door naar de volgende stap: het Pinterest helpcenter inschakelen. Verwacht alleen geen snel antwoord, dat duurde bij mij wel echt een paar weken.

    1. Dat zou zomaar kunnen, daar heb ik geen idee van. Ik heb hier alleen mijn ervaring met een opgeschort account gedeeld en dat was vorig jaar al. Ik heb werkelijk waar geen idee waarom dit artikel nu ineens zo veel lezers trekt..

 7. Ik ben ook sinds gister ochtend opgeschorst en het is mijn zakelijke account. Super naar dit en ook in paniek heb ook op de knop gedrukt en via de helpdesk een e-mail gestuurd. Ik ga zo nog via twitter en facebook een bericht sturen. Kan echt niet zonder mijn account is zo belangrijk voor me en ook voor mijn bedrijf :-(. Bedankt voor de tips!!

  1. Hopelijk krijg je snel een antwoord! In de meeste gevallen wordt het account weer gewoon geactiveerd, maar het kan dus wel even duren. Veel succes!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.