Recept: Appel-kaneel havermout muffins

Al een tijdje geleden zag ik weer allemaal lekkere recepten op Pinterest die ik toch wel wilde uitproberen. Eén van die receptjes was die van appel-kaneel havermout muffins. Een gezonde ontbijtmuffin zonder extra suikers en goed vullend. Afgelopen weekend heb ik deze gemaakt en ze zijn meteen uitgetest door verschillende personen, en wat denk je? Helemaal goedgekeurd!

Dit recept komt van de website www.voedzaamensnel.nl

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout (Ik heb havermoutvlokken gebruikt en deze even door de blender gegooid)
  • 1 banaan
  • 3 appels
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 2 theelepels kaneel (ik heb het op gevoel gedaan)
  • 75 gram rozijnen
  • 80 gram gemengde noten

Bereiding:

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Schil 1 appel en snijd in partjes en meng deze in een keukenmachine of blender met de banaan, havermout, eieren, melk, kaneel en rozijnen.

Schil de andere appels en snijd deze in kleine blokjes. Hak de noten grof en meng vervolgens de appelpartjes en noten door het beslag. Doe alles in muffinvormpjes (liefst de wat stevigere flexibele vormpjes) en zet het voor 30 minuten in de oven. Als je ze uit de oven haalt even laten afkoelen en dan vervolgens lauwwarm opeten. Of koud, want ik kreeg ze niet allemaal in één keer op!

2 gedachten over “Recept: Appel-kaneel havermout muffins

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.