Recept: de allerlekkerste apple crumble
Kort geleden liep ik door het huis en zei tegen vriendlief: ‘ik heb zin om te bakken.’ Zo gezegd, zo gedaan en ik maakte apple crumble. Deze viel zo erg in de smaak dat ik hem ook maakte voor een babyshower, met kerst en wanneer we zin hadden in iets. En nu is het tijd om het recept officieel te delen.
Lees ook: Recept: Wortel uit de oven met munt
Dit heb je nodig
Voor 4 kleine porties of 2 grote porties apple crumble heb je het volgende nodig:
- 1 jonagold (een grote, of anders 2 kleintjes)
- kaneel
- water
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de ‘crumble’ heb je nodig:
- 60 gram bloem
- 35 gram boter
- 20 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- optioneel: speculaaskruiden
Zo maak je de apple crumble
Begin met het schillen van de appel. Maak er kleine blokjes van. Verwarm de oven voor op 160 – 180 graden. Zet een pan op matig vuur en gooi daar de appels samen met kaneel naar smaak (wees niet te zuinig), een zakje vanillesuiker en ongeveer 100 ml water in. Blijf goed omscheppen, zodat de appels niet aanbranden. De appeltjes zijn goed als ze wat zachter zijn geworden en het water bijna helemaal weg is. Zet het vuur uit, maar laat de appeltjes in de pan afkoelen.
Nu is het tijd voor het tweede gedeelte. Meng de bloem met de boter en suiker en kneed met je handen of met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Stort het deeg op een bakplaat die bedekt is met een bakpapiertje. Bak de crumble in 15 – 20 minuten gaar en laat afkoelen terwijl je de appels in de bakjes schept. Zodra de crumble een klein beetje is afgekoeld kun je deze over de appels heen scheppen. Het lekkerste met een beetje slagroom erbij!
2 Comments
Hij was heerlijk ! Mag je vaker maken ♡
<3