Recept: Kwarkbrood

Vorig weekend had ik het weer in mijn bol, ik had zin om te bakken. Meestal betekent dat, dat mijn boyfriend driekwart cake/taart/koekjes op moet eten omdat ik dat niet allemaal op ga eten. De laatste tijd probeer ik wat meer gezonde recepten uit, zoals bananenbrood (die nog iets bijgeschaafd moet worden voor hij op mijn blog kan) en een kwarkbrood. Deze laatste kreeg meteen goedkeuring van mijn wederhelft, dus het recept kan ik jullie niet onthouden! (met dank aan Rowena van der Wal van Kleurrijk eten)

Lees ook: How to: Gezond BBQ’en

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stukken)

  • 250 g kwark
  • 250 g (volkoren) bloem
  • 2 eieren
  • 1 etl olie
  • 2 etl suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 g rozijnen

om te bestrijken:

  • 3 etl melk
  • suiker

 

Per stuk ongeveer 145 kcal.

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine springvorm in. Leg op de bodem van de springvorm een bakpapiertje.

Start met het mengen van de kwark, olie, eieren, suiker en vanillesuiker. Meng daarna de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Als laatste mogen de rozijnen erdoorheen waarna het mengsel in de springvorm gestort mag worden. Bak het brood in ongeveer een half uur. Na 15 minuten in de oven de bol bestrijken met melk en suiker en nog 15 minuten bakken.

 

kwarkbrood

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.