Waar je gasten rekening mee moeten houden bij je bruiloft in het buitenland

Een bruiloft in het buitenland is ontzettend romantisch en vaak kleinschalig. Wil jij je bruiloft vieren met alleen de mensen die het dichtst bij jullie staan op een prachtige locatie? Dan is een bruiloft in het buitenland misschien iets voor jullie.

Kleine groep genodigden

Ook in Nederland (of België, als je daar woont) kun je kiezen voor een kleine groep genodigden bij je bruiloft. Toch eindigt de groep dan vaak net iets groter dan wanneer je ervoor kiest om naar het buitenland te gaan. Je vraagt immers nogal wat van je gasten. Als ze graag bij jullie bruiloft aanwezig zijn maakt dat voor hen niet uit, maar er zullen ook mensen zijn die daardoor niet aanwezig zijn.

Wat moeten gasten betalen?

Je gasten moeten iets verder reizen en natuurlijk is er ook een accommodatie nodig. Dat kost meer geld dan de gasten normaal gesproken aan je bruiloft uit zouden geven. Gasten die dicht bij jullie staan zullen dat niet erg vinden, maar leg wel van tevoren vast wat de gasten moeten betalen. Verwacht je bijvoorbeeld dat ze vlucht en verblijf zelf betalen, of betalen jullie de vlucht en de gasten het verblijf?

Daarnaast moeten je gasten waarschijnlijk langer vrij nemen, afhankelijk van waar ze heen moeten reizen. Probeer daar ook rekening mee te houden.

bruiloft in het buitenland

Langere aanwezigheid – kan iedereen met elkaar overweg?

Waarschijnlijk blijven je gasten allemaal op zijn minst een weekend op locatie. Dat betekent dat ze ook wat langer in elkaars buurt zitten. Afhankelijk van hoe het verblijf is geregeld natuurlijk. Vaak zitten de gasten in hetzelfde hotel of dezelfde villa en dus best wel op elkaars lip. Misschien kan jouw familie en de schoonfamilie wel heel goed met elkaar overweg, maar ineens zo lang met elkaar optrekken kan toch voor spanningen zorgen.

Verwacht je nog cadeaus?

Omdat je al meer van gasten vraagt bij een bruiloft in het buitenland is het goed om van tevoren te bedenken of je ook nog cadeaus verwacht van je gasten. Geef jullie wens ook duidelijk aan op de kaart, zodat gasten weten waar ze aan toe zijn.

Waar verblijven ze?

Jullie gasten verwachten dat jullie als bruidspaar duidelijk aangeven wat de bedoeling is. Moeten ze zelf een hotel boeken, of hebben jullie een deal gesloten met een hotel en meerdere kamers met korting? Misschien hebben jullie wel een grote villa geboekt en hoeven je gasten zelf niets meer te regelen voor het verblijf, enkel voor de vlucht.

Nog meer dan bij een bruiloft in eigen land is het belangrijk om hier goed te communiceren. Met goede communicatie bespaar je jezelf een hoop werk achteraf. Want als je niet duidelijk communiceert komen je gasten achteraf met alle vragen bij jullie.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.