Vriendlief en ik deden een roofvogelworkshop en dat was GAAF!

Ongeveer een maand geleden gingen vriendlief en ik samen naar een roofvogelworkshop in Eindhoven en wat vonden we dat ontzettend gaaf! Allebei waren we nog nooit naar zo’n workshop geweest en we wisten dan ook niet zo goed wat we konden verwachten. Het beviel ons erg goed en het is zeker een aanrader.

Hoe kwamen we hierop?

Ik had het er al eens over gehad met mijn moeder, zo’n roofvogelworkshop. Dat leek me zo ontzettend gaaf. Mijn moeder beloofde in de gaten te houden of ze een aanbieding zag, want dit soort workshops zijn over het algemeen aardig aan de prijs.

Zo gezegd, zo gedaan en er kwam een mooie aanbieding voorbij. Vriendlief mocht natuurlijk mee en zo gingen we op een mooie zaterdagmorgen richting Eindhoven.

roofvogelworkshop

 

roofvogelworkshop

Best duur, zo’n roofvogelworkshop

Wij hadden een prima deal gescoord, maar normaal gesproken is zo’n roofvogelworkshop dus best wel duur. Eenmaal op locatie hoorden we ook waarom. Elke vogel moet apart getraind worden en daar gaan héél veel uren in zitten. Naast de uren die je kwijt bent met de training van de vogels, hebben ze ook een verblijf nodig én moeten de vogels eten.

Tel daar je materialen bij op en je ziet niet direct een winstgevende formule. Bij de locatie waar wij waren merkte je dat ook. De valkeniers daar waren bijna allemaal vrijwilligers en bij de ontvangst (met een kopje koffie/thee/fris en een stukje taart) leek het net alsof we bij iemand thuis in de woonkamer zaten.

Eerst de show

Natuurlijk gingen we zelf vogels vasthouden, maar eerst genoten we van de roofvogelshow waarbij verschillende vogels voorbij kwamen vliegen. Bij elke vogel werd meer informatie gegeven zodat we ook nog eens wat kennis opdeden. Samen met alle anderen maakten vriendlief en ik enorm veel foto’s, want het blijft toch bijzonder om een roofvogel van zo dichtbij te zien.

roofvogelworkshop

 

roofvogelworkshop

Zelf vogels vasthouden

Na de show kregen de deelnemers van de workshop allemaal een eigen valkeniershandschoen en gingen we in een grote kring staan. We mochten verschillende vogels vasthouden, die van klein naar groot gingen. We eindigden met een grote oehoe, die ik eigenlijk meteen mee naar huis wilde nemen. Deze oehoe wilde eigenlijk alleen maar knuffelen en zag het helemaal niet zitten om bij iedereen op de arm te moeten gaan zitten.

Nou ben ik best wel een beetje fan van uilen (dat is ook terug te zien in mijn interieur) en het feit dat deze uil dan óók nog knuffelig was… Houd maar op, hij gaat mee!

Middagvullend programma

De workshop startte om 13.00 uur en uiteindelijk gingen we tegen 17.30 pas weer weg. Met recht dus een middagvullend programma en wat is het het waard om deze roofvogelworkshop te doen. Zeker een aanrader!

2 gedachten over “Vriendlief en ik deden een roofvogelworkshop en dat was GAAF!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.