Gastblogger Rosalie: Het joggingpak – Hoe blijf je verliefd?

Gastblogger Roos schreef een boek over haar zoektocht naar de liefde, nu schrijft ze hier voor Loves 2 Love over. Vandaag vertelt ze over hoe je verliefd blijft en wat een joggingpak daarmee te maken heeft.

V-v-v-verliefd

‘V-v-v-verliefd, tot over mijn oren. Ondersteboven, dat het nog kan…’ Ik hoor het lied op de radio. Ken je het lied? ‘v-v-verliefd, tot over mijn oren. Niet te geloven, ik stotter ervan.’ Hmm, vraag me niet naar welke radiozender ik luister.

Stiekem vind ik het lied best leuk. Ik vind het wel grappig. En schattig, eigenlijk. Een jongen die tot over zijn oren verliefd is. Dat hoor je mensen tegenwoordig niet vaak meer zeggen. Of wel? Het kan aan mijn omgeving liggen. Volgens mij heb ik nog nooit in mijn leven gezegd dat ik tot over mijn oren verliefd ben. Wanneer ben je nou verliefd tot over je oren? Dat is een goeie. Maar nog belangrijker: hoe blijf je tot over je oren verliefd? Of gewoon verliefd. Hoe blijf je verliefd?

Het joggingpak

Iedereen weet dat een relatie verandert naarmate je langer bij elkaar bent. Er zit nou eenmaal verschil tussen het begin van een relatie en het punt waarop je al jaren bij elkaar bent. Dat is meer dan logisch. Waar je aan het begin veel voor de ander deed, durf je later makkelijk te zeggen dat je ergens geen zin in hebt. En aan het begin wilde je je mooiste en nieuwste kleding graag laten zien, later zit je op de bank in je joggingpak.
Ik hoor en lees steeds vaker dat het joggingpak ‘een ding’ begint te worden. We zitten allemaal weleens op de bank in ons joggingpak, en dat zouden we volgens sommige mensen niet moeten doen. Zij zeggen dat dat niet bevorderlijk is voor je relatie. Want het dragen van een joggingpak is huislijk, saai, niet sexy.

joggingpak

HET JOGGINGPAK. DAT LIJKT TEGENWOORDIG HET NIEUWE SYNONIEM VOOR DE SLEUR.

We dragen niet voor niets ons joggingpak. Het zit lekker, het voelt fijn, het voelt op de een of andere manier knus, gezellig, even een ontspannen moment. Naar mijn idee staat het joggingpak niet gelijk aan het hebben van een sleur. Naar mijn idee is het juist goed voor je relatie. Want je moet toch jezelf kunnen zijn en als jij een joggingpak wilt dragen, doe je dat lekker.

Plus, je draagt het waarschijnlijk alleen bij je partner. Hij of zij hoort zich dus eerder speciaal te voelen, dit doe je alleen bij hem of haar, omdat het kan. En natuurlijk kan dat. Je kunt heus weleens op de bank zitten met je joggingpak terwijl je (nog) verliefd bent op je partner. Ik spreek uit ervaring.

Maar, hoe blijf je verliefd?

Het is belangrijk in een relatie om leuke dingen te blijven doen. Of je nou een joggingpak aan hebt of niet. (Sorry, dat moest even. Oké, en weer serieus…) Denk even terug aan het begin van jullie relatie. Hoe of waarop werd jij verliefd? Wat deden jullie toen en wat vonden jullie leuk om te doen? Zorg ervoor dat je leuke dingen blijft ondernemen. Dingen van toen, maar ook wat jullie nu leuk vinden om te doen, of ontdek samen iets nieuws. En wil je partner graag iets doen waar jij geen zin in hebt? Doe het voor hem of haar. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Liefde is geven en nemen.

Leuke dingen blijven doen, dat is het allerbelangrijkste. Persoonlijk vind ik dat dan ook het beste antwoord op de vraag hoe je verliefd blijft. En blijf elkaar verrassen. Elkaar verrassen kan ook met iets kleins. Blijf je best doen voor elkaar. Trek bijvoorbeeld wat leuks aan. Of gewoon je joggingpak. Dat mag je best aan, soms.

Gastblogger Roos schreef een boek over haar zoektocht naar de liefde, nu schrijft ze hier voor Loves 2 Love over.  Lees meer over haar boek ‘Keuzes’ op haar website: www.roosvlaar.nl 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.