Alles wat je moet weten over de royal wedding van Meghan en Harry

Morgen is het zo ver, dan geven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord. Afgelopen november maakte het stel bekend dat ze gingen trouwen en meteen werd er volop gespeculeerd over alle details van de bruiloft. Enige tijd geleden werd bekend gemaakt dat er ook een aantal ‘gewone’ mensen uitgenodigd zijn voor de royal wedding. Helaas hoor ik daar niet bij, dus zit ik morgen gewoon aan de buis gekluisterd.

Lees ook: Meghan Markle en Prins Harry gaan trouwen

De organisatie

De organisatie van het huwelijk wordt geregeld door Lord Chamberlains office. Zij hebben ervaring met het organiseren van koninklijke huwelijken, maar doen dit wel onder leiding van het gelukkige paar. De ceremonie wordt volledig geregeld door Lord Chamberlains office en zal plaatsvinden in St George’s kerk, dat bij Windsor Castle ligt. Hier is de prins ook gedoopt. De ceremonie zal om 12 uur lokale tijd starten, maar het is verstandig om iets eerder voor de televisie te gaan zitten. De aankomst van het stel wil je vast ook niet missen!

royal wedding

Het aanzoek

Even terug naar het aanzoek, waar we in november vorig jaar het eerst van hoorden. Tijdens het roosteren van de kip ging prins Harry op 1 knie en Meghan kon niet wachten om ‘ja’ te zeggen. Het dolgelukkige paar kreeg niet veel later toestemming om te trouwen in St George’s kerk.

Dat huwelijk wordt betaald door de koninklijke familie, en het is nogal een huwelijk. Zo’n 600 gasten ontvingen een uitnodiging en zo’n 200 gasten zijn uitgenodigd voor de afterparty. Het stel heeft trouwens geen politieke gastenlijst, vanwege verschillende redenen. Zo is St George’s kerk niet zo groot, en moesten er dus keuzes gemaakt worden. Bovendien komt prins Harry in principe niet op de troon te zitten, en is het huwelijk politiek gezien dus minder belangrijk.

 

Getuigen en bruidsmeisjes

Prins Harry heeft de Duke van Cambridge gevraagd als zijn getuige, die deze taak met liefde volbrengt. Het is nog niet helemaal zeker, maar waarschijnlijk zullen prins George en prinses Charlotte bloemenmeisje en -jongen zijn. Dat waren ze immers ook op het huwelijk van Pippa Middleton, ongeveer een jaar geleden. Meghan heeft geen bruidsmeisjes gekozen, omdat ze niet wilde kiezen. In plaats daarvan zijn er meerdere bruidskinderen.

royal wedding

Receptie en afterparty

Na de ceremonie zal het kersverse stel eerst een rit met de koets maken. Deze rit gaat naar St George’s hall, waar de receptie plaats zal vinden. Voor deze formele receptie zijn zo’n 600 mensen uitgenodigd. Later op de avond vindt er nog een receptie/afterparty plaats. Hiervoor zijn alleen mensen die dicht bij het paar staan uitgenodigd. Maar dat zijn er alsnog zo’n 200. De afterparty vindt plaats in Frogmore house, dat iets meer afgelegen ligt en het paar en hun genodigden de kans geeft om ook privé nog feest te vieren.

Ga jij kijken naar de royal wedding?

Wil je kijken naar de royal wedding? Zorg dan dat je morgen BBC aan zet, deze zal het huwelijk uitzenden. Ga jij kijken?

6 gedachten over “Alles wat je moet weten over de royal wedding van Meghan en Harry

    1. Zo lief, dat ze de hele ceremonie handjes vasthielden! En hij keek zo verliefd naar haar 😍 zo mooi om te zien!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.