Samen gaan wonen zonder ruzie, het kan!

Als jullie de stap hebben gezet om samen te gaan wonen moet er een hoop gebeuren. Jullie gaan samen op zoek naar een appartement of huis om te huren of kopen. Soms kan het samen gaan wonen wat spanning opleveren, maar met deze tips kunnen jullie samen gaan wonen zonder ruzie.

Financiën

Samen gaan wonen betekent ook samen de vaste lasten dragen. Daarvoor zijn goede afspraken van groot belang. Gaan jullie allebei evenveel betalen, of betaalt degene met het hoogste salaris het grootste gedeelte? Als één van jullie schulden meebrengt, dan is dit ook het moment om hierover te vertellen.

Ga samen om de tafel zitten en bekijk hoeveel jullie per maand kwijt zijn en wat je bestedingsruimte wordt. Houden jullie genoeg over om ook wat leuks te doen?

Klusjes verdelen

Het beste bespreek je wie welke klussen op zich neemt vóórdat je gaat samenwonen. Wist je trouwens dat hoogopgeleide mannen vaker meehelpen in het huishouden? Daar schijnt een onderzoek naar te zijn geweest. Ik heb het in ieder geval helemaal verkeerd aangepakt, want vriendlief en ik hebben een ander idee van wanneer een klusje moet gebeuren. Met als gevolg dat ik nu bijna alle klusjes doe.

Met uitzondering van de echte mannendingen. Niet omdat ik niet geëmancipeerd ben, maar omdat ik hem dan aan het werk kan zetten. Aan de andere kant mag ik niet klagen, want ik zeg altijd: ‘Nee, ik doe het wel.’ Als hij het doet, gaat het niet op mijn manier. En mijn manier is de goede manier. Het nu nog veranderen is veel lastiger dan het van tevoren goed bespreken.

Geef je vrienden niet op

Dat jullie nu samen een plekje hebben wat echt van jullie tweetjes is, wil niet zeggen dat je ineens je vrienden niet meer hoeft te spreken. Beter zelfs: je hebt nu een plek voor een grote housewarming, doldwaze verjaardagen en gezellige spelletjesavonden. En niet te vergeten, de gezellige zomeravonden met de barbecue en véél drank. Geef je vrienden niet op omdat je samen gaat wonen.

Met deze dingen in je achterhoofd staat niets jullie meer in de weg. Dan kunnen jullie zeker samen gaan wonen zonder ruzie!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.