Samen met je partner sporten zorgt ervoor dat jij het langer volhoudt!

Ken je ze, die filmpjes waarin een gespierde man en een ontzettend slanke vrouw samen oefeningen doen? Waarbij zij bijvoorbeeld om zijn middel geklemd is en bij elke sit-up hem een kusje geeft.

Hartstikke leuk, maar ik zie mezelf zo nog niet hangen hoor. Bovendien vindt mijn wederhelft me al lastig als ik één kusje wil. Laat staan elke keer dat ik me omhoog weet te trekken. Oké, dan kom ik vast ook niet verder dan één keer (laat ik maar eerlijk zijn).

Kun je dan niet samen sporten?

We hebben beiden een abonnement bij dezelfde sportschool, maar compleet andere wensen qua sporten. Waar hij gaat voor het kweken van spieren (hallo sterke armen!) ga ik voor een platte buik en gezelligheid. Een compleet anders trainingsschema dus. Bovendien ga ik vaak naar groepslessen, want dat vind ik veel leuker dan alleen sporten, en hij niet.

Toch kunnen we wel samen sporten, alleen doen we het op een andere manier. Vaak proberen we op zaterdag samen naar de sportschool te gaan, dan ga ik naar een groepsles en gaat hij een uurtje zelf sporten. Toen mijn leven nog normaal was ging ik vaak op maandag na de groepsles nog even de zaal in, waar mijn wederhelft dan ook bezig was. Soms deed ik met hem en zijn vrienden mee, dat hing af van de oefeningen die ze deden. Dat gaat tegenwoordig niet meer, maar hopelijk in de toekomst wel weer.

Samen sporten zorgt voor meer motivatie

Ook al ben je dus niet de hele workout samen, dat wil niet zeggen dat samen sporten niet motiverend werkt. Voor mijn vriend is het al motiverend dat ik ga, dan moet hij namelijk zijn bed uit en mee. En andersom is het voor mij ook een extra stok achter de deur om te gaan.

Bovendien is het veel prettiger om samen een poging te doen om sportief te zijn. Je bent dan minder snel geneigd om niet naar de sportschool te gaan en je let beter op je voedsel inname. Er is immers nog iemand in het spel die jou in de gaten houdt, om je tegen jezelf in bescherming te nemen. En dat heb ik nodig, kan ik je vertellen!

Ga dus samen met je partner sporten. Of, als je single bent met een vriendin. Dat werkt natuurlijk net zo goed motiverend!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.