Sanne: ‘Laurens is mijn sinterklaascadeautje’

Sanne (27) en Laurens (30) leerden elkaar kennen via Tinder. Op 5 december 2015 waren zij daar een match. ‘Ik noem Laurens daarom mijn sinterklaascadeautje.’ Volgend jaar trouwt het stel, en hier vertellen ze over hun verloving.

We zijn niet zo goed in alleen zijn

Sanne: ‘We kwamen allebei uit een lange relatie. Hij van bijna 4 jaar en ik uit een relatie van meer dan 8 jaar.’ Beiden gaven toe niet zo goed alleen te kunnen zijn, en dus meldden ze zich aan bij Tinder. Na 2 weken van berichtjes heen en weer sturen had het stel hun eerste date. ‘Er was direct een klik, alleen duurde het bij mij iets langer voordat ik echt aan de verliefdheid toe durfde te geven.’ 7 keer zagen Sanne en Laurens elkaar, voor ze officieel een stel werden.

Een aanzoek onder de Eiffeltoren

Bijna 2 jaar later ging het stel naar Parijs. ‘Voor mijn verjaardag kreeg ik een weekendje Parijs cadeau. Zondagavond gingen we naar de lichtshow bij de Eiffeltoren, die om 23.00 uur begon. Toen de show begon vroeg hij me te gaan staan, om een foto te maken met de lichtjes op de achtergrond. Hij bleef op zijn knieën zitten en vroeg me ten huwelijk. Ik hoefde er niet lang over na te denken: JA!’

Na het aanzoek, waar Sanne een beetje van bij moest komen omdat ze toch wel wat emotioneel werd, belde het stel meteen hun ouders. Dat Laurens zich goed voorbereid had bleek wel toen Sanne haar vader sprak: Laurens had de vrijdag voor ze vertrokken al om haar hand gevraagd. ‘Super lief, dat betekent heel veel voor mij.’

Ik zag een aanzoek wel aankomen

Net voor Sanne en Laurens elkaar leerden kennen kocht Laurens een huis in Deventer, dat helemaal opgeknapt moest worden. Samen hebben ze het hele huis verbouwd. Iets waar het stel nog mee bezig was toen ze naar Parijs gingen. ‘Ik zou liegen als ik zeg dat ik een aanzoek helemaal niet aan had zien komen, want we hebben het regelmatig over trouwen gehad. Maar ik had niet verwacht dat het op dat moment zou gebeuren omdat de verbouwing nog niet helemaal klaar was.’

Onderweg terug naar Nederland besloot het paar om in 2018 te trouwen. ‘Inmiddels hebben we besloten dat het 12 oktober wordt, in een hofstede.’

Plannen van de bruiloft

Op dit moment is het paar druk bezig met het regelen van hun bruiloft. Begin januari kocht Sanne haar trouwjurk en ook de locatie en fotograaf zijn al geregeld. ‘Er is nog voldoende te doen, maar we hebben nog genoeg tijd. Er zijn wel wat zaken die we uit handen willen geven, maar heel veel willen we ook zelf regelen om hier onze stempel op te kunnen drukken. In de zomervakantie ben ik van plan om veel aan het knutselen te slaan voor DIY’s.’

Het paar hoopte niet meer dan €10.000 euro uit te geven aan de bruiloft, maar heeft dit budget inmiddels al iets verhoogd. ‘De dag moet perfect worden.’ Samen met 50 daggasten en 80 avondgasten willen zij hun dag vieren. Hoe die dag precies ingericht wordt is nog niet zeker, maar dat het een ceremonie met dominee wordt weet het paar wel zeker. ‘Met name Laurens is gelovig en ik ben me steeds meer thuis gaan voelen in de kerk. Maar het belangrijkste van de dag is te genieten van elkaar en alle lieven mensen om ons heen.’

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.