Sascha vond Wijnand meteen al leuk

Sascha (36) kreeg nieuwe buren, en tijdens de verbouwing was daar ineens Wijnand (26). Alhoewel Sascha niets van hem wist, voelde ze zich meteen tot hem aangetrokken. Dat het wederzijds was blijkt wel, want het stel is nu verloofd. 21 september 2018 trouwen zij, en vandaag vertellen ze je erover.

Wie was hij?

Wijnand kwam helpen bij de verbouwing van de buren van Sascha. Sascha: ‘Ik vond hem meteen al leuk, maar ik wist niets van hem. Geen naam, en ook niet of hij alleen was of niet.’ Een tijd later kwam ze hem toevallig tegen op het datingplatform Lexa. ‘Ik trok de stoute schoenen aan en heb hem een berichtje gestuurd.’

Na een periode van berichten sturen besloot het stel op een date te gaan, en de vonk sloeg direct over. Maar omdat beiden een aantal teleurstellingen in het verleden had, durfden zij niet gelijk een relatie aan te gaan. ‘We moesten allebei weer leren vertrouwen.’

Een aanzoek op vakantie

9 maanden nadat zij officieel een relatie kregen deed Wijnand een aanzoek. En dat op een wel heel bijzondere manier. Sascha en Wijnand waren op vakantie in Turkije en hadden net heerlijk gegeten toen Wijnand aangaf dat hij even naar de winkel wilde voor boxershorts. Hij zou wel even alleen gaan, maar bleef uiteindelijk meer dan een uur weg. ‘Hij stuurde me tussendoor wel een berichtje om te zeggen dat hij de winkel niet kon vinden. Ik weet nog dat ik dacht: er zijn zo veel winkels om boxershorts te halen. Hoe moeilijk kan het zijn.’

De volgende dag was hun laatste dag in Turkije, en dat sloten ze af met een hamam sessie en een diner. ‘Er zou een tafeltje aan het water voor ons gereserveerd worden, wat ik bijzonder vond. Maar natuurlijk sla ik dat niet af.’

De zenuwen slaan toe

‘Terwijl we op het vervoer naar de stad  stonden te wachten, keek Wijnand me steeds aan. Ik heb denk ik wel een keer of 10 gevraagd wat er was, maar volgens hem was er niets.’ Eenmaal aangekomen in het restaurant stonden er zelfs rozen op de tafel, volgens Wijnand omdat het hun laatste avond was. Het stel had gedurende hun vakantie vaker gegeten in het restaurant, dus Sascha trok die uitleg niet in twijfel. Toen de ober aan kwam lopen met vuurwerk en Sascha met haar verjaardag vierde, dacht ze dat hij gek was geworden.

‘Maar dat was het seintje voor de rest van het personeel. Iedereen kwam naar buiten met spandoeken en een brandend smeedijzeren hart. Er werd een bord met vers fruit op tafel gezet, nog meer vuurwerk en een fles champagne.’ Op 1 van de spandoeken stond de vraag: Will you marry me? Terwijl Wijnand knielde in de kiezelsteentjes kreeg hij de ring van de ober en vroeg hij Sascha ten huwelijk.

Ik hoorde de vraag niet eens

Door al het lawaai van het vuurwerk en het klappen en fluiten van de andere gasten hoorde Sascha niet eens dat Wijnand haar ten huwelijk vroeg. Maar de boodschap was duidelijk. ‘Natuurlijk was mijn antwoord, met heel mijn hart ja.’ Vanaf dat moment leefde het stel op een roze wolk. Ze genoten van de champagne en het fruit en verhuisden daarna naar het loungedeelte om de avond af te sluiten met een cocktail.

Het aanzoek kwam onverwacht: ‘We wisten wel dat we wilden trouwen. En de dag van het aanzoek had ik wel door dat er iets aan de hand was, maar niet dit.’

Droombruiloft

Sascha: ‘Mijn droombruiloft is er 1 met veel tradities. Het aansnijden van de taart, weggegeven worden door mijn vader. Ook wil ik niet dat we bij elkaar slapen de dag voor de bruiloft, ik slaap bij mijn vader. Daarnaast wil ik een mooi feest waar iedereen plezier heeft en dat iedereen bijblijft.’

Wijnand: ‘Ik kijk uit naar het moment dat ik Sascha kan ophalen en haar zien in die mooie jurk en naar het moment dat we elkaar het jawoord mogen geven. Ik wil iedereen een onvergetelijke dag bezorgen.’

Samen met hun vrienden en familie willen Sascha en Wijnand hun grote dag vieren, op 21 september 2018. De kleur van hun dag is paars, en beiden hebben een tatoeage met het infinity symbool. Dit symbool laten zij overal in terugkomen: uitnodigingen, bedankjes, tafelschikking, gravure in de ringen. Met 30 daggasten en 100 avondgasten wordt het een groot feest. ‘We hebben er heel veel zin in en kunnen bijna niet wachten.’

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.