Een spray tan voor je bruiloft, slim of niet?

Een mooi kleurtje hebben op je trouwdag, dat is iets wat eigenlijk elke bruid wel wilt. Maar doe je dat dan met behulp van de zonnebank, een zonvakantie (HA! I wish!) of een spray tan? Een spray tan voor je bruiloft, is dat slim of niet?

Het kan vlekken geven

Een witte jurk en spray tan, het lijkt niet samen te gaan. Hoe goed een spray tan ook gedaan wordt, er is altijd een kans dat het (een beetje) afgeeft op je witte jurk. Dat komt door de bronzer die in de tan zit. Deze is nodig, zodat de specialist kan zien welk gedeelte al een kleurtje heeft gekregen, en welk gedeelte nog niet.

Bij een kleurtje van jezelf heb je hier geen last van, maar daar staat dan weer tegenover dat het meer tijd kost om dit kleurtje te krijgen. Bovendien is een zonnebank niet zo gezond voor je huid.

spray tan voor je bruiloft

Neem iemand met veel ervaring

Ken jij ook die verhalen van mensen die oranje werden door de spray tan, die ineens witte vlekken hadden of die véél te bruin zijn geworden? Het is heel belangrijk dat je je goed voorbereid voor je spray tan, om dit soort dingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om een specialist te zoeken die veel ervaring heeft. Des te kleiner de kans dat jij je ontzettend ongelukkig voelt op de mooiste dag van je leven, omdat er iets mis is gegaan bij de spray tan voor je bruiloft.

Welke kleur bruin neem je?

Heb jij normaal gesproken een redelijk lichte huid? Dan is het misschien niet verstandig om te kiezen voor een hele donkere kleur bruin. Het ziet er onnatuurlijk uit. Wil je toch heel graag een donker kleurtje? Test het dan ruim voor je bruiloft, zodat je kunt kijken hoe het bevalt. Is het niets, dan is de kleur al weggetrokken voor je bruiloft. Vind je het wel mooi, dan weet je dat alvast.

Een proefbehandeling is sowieso een slimme keuze. Je kunt dan vast kijken hoe de kleur eruitziet in combinatie met je jurk, of deze netjes op je huid zit en of de specialist genoeg ervaring heeft.

Beter voor je huid

We weten allemaal eigenlijk wel dat de zon slecht is voor onze huid. Ook de zonnebank is niet goed voor je huid. Bovendien kost het veel meer tijd om een kleurtje op te bouwen met behulp van de zonnebank of in de zon. Trouw je in het najaar? Dan heb je genoeg tijd om in de zomer regelmatig in de zon te gaan zitten en een kleurtje op te bouwen. Buiten dat je dan geen vlekken krijgt op je jurk, weet je ook nog eens zeker dat je genoeg vitamine D binnen krijgt. En je pakt bewust de tijd om te ontspannen, win-win-win.

Maar heb jij geen kans om zelf een kleurtje op te bouwen, of wil je niet onder de zonnebank? Dan is de spray tan wel echt een lekker snelle en makkelijke oplossing.

Spray tan voor je bruiloft

 

Do’s en dont’s bij een spray tan

  • Scrub je huid goed van tevoren. De spray tan zal eerder vervagen en kan vlekkerig worden op een droge en ruwe huid. Dat wil je voorkomen.
  • Voor het mooiste effect ga je 2-3 dagen voor je bruiloft naar de specialist voor je spray tan.
  • Zorg dat je geen make up of crèmes op je huid hebt op de dag van de spray tan
  • Ontharen doe je het best tot 24 uur voor de afspraak.
  • Ben je zwanger? Overleg dan eerst even met je verloskundige over de spray tan
  • Heb je veel wondjes of eczeem, dan is een spray tan niet aan te raden. Deze kan vlekkerig worden.
  • Douche niet vlak voor je spray tan.
  • Wacht tot minimaal 8 uur na je spray tan met douchen en gebruik dan een milde douchegel. Denk eraan om te deppen bij het afdrogen, niet te wrijven.
  • Ook sporten mag pas vanaf 8 uur na je spray tan.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!