Een strandbruiloft voor Mèlanie en Edwin

Deze week een koppel dat elkaar al heel lang kende, maar elkaar later pas écht leerde kennen. vandaag het verhaal van Mèlanie, die blogt op haar website Mama van Liam, en Edwin. Zij kozen voor een prachtige strandbruiloft.

Lees ook: 3 jaar geleden gaven Jessica en Vincent elkaar het ja-woord

Een jaar om elkaar heen gedraaid

Mèlanie kende Edwin, omdat hij bij haar zus in de klas zat. Op de basisschool wel te verstaan. Maar met elkaar omgaan, dat deden ze niet echt. Pas toen Mèlanie 16 was raakten ze met elkaar aan de praat tijdens het uitgaan. Langzaam leerden Mèlanie en Edwin elkaar écht kennen, maar het duurde nog een jaar voordat zij officieel een stel waren.

In 2008 waren zij dus een stel, maar het duurde nog tot 2015 voordat Edwin een aanzoek deed. Inmiddels was hun gezin al uitgebreid met de komst van een prachtige zoon: Liam. Twaalf dagen na de geboorte van Liam was Mèlanie zelf jarig. Een mooi moment vond Edwin, en hij gaf haar een doos met daarin een taartje in de vorm van een ringdoosje. Hier zat de ring in verstopt. Op het doosje stond: ‘Lieve mama, wil jij met mijn papa trouwen?’ Natuurlijk zei Mèlanie ja!

strandbruiloft

Voorbereiding van de bruiloft

In juni 2015 werd Mèlanie ten huwelijk gevraagd, hun trouwdag vond 14 maanden later plaats: op 9 september 2016. Mèlanies zus en schoonzus waren ceremoniemeesters. Mèlanie: ‘Voor onze ceremoniemeesters hadden we een houten hart besteld met de tekst: lieve tante, zou je de ceremoniemeester van mijn papa en mama willen zijn? Dikke kus Liam.’ Tegen Liam konden de dames geen nee zeggen natuurlijk!

Een strandbruiloft

Edwin en Mèlanie gingen voor een strandbruiloft, maar wel een zonder dresscode. Rekening houdend met de familie, waarvan zij het vermoeden hadden dat die niet zo blij werden van een dresscode. Natuurlijk ben je in Nederland wel een beetje afhankelijk van het weer, maar daar hoefde het paar zich geen zorgen over te maken. Het was 23 graden en een heerlijke zonnige dag. Ze trouwden op het strand, en het feest vond plaats in de strandtent. Tijdens de ceremonie gaf hun zoontje Liam, die net de week daarvoor had leren lopen, de ringen aan.

Mèlanie maakte zelf een wegwijzer die bij de strandtent werd geplaatst, om de 42 daggasten en 160 avondgasten de weg te wijzen. Een budget was er niet echt. Belangrijker was dat de dag zo werd ingevuld hoe het bruidspaar het wilde. Uiteindelijk vielen de kosten Mèlanie mee.

Met een dekentje op het terras

Achteraf gezien zou Mèlanie niets veranderen aan haar grote dag, alhoewel ze het wel jammer vindt dat ze een migraine aanval had. ‘Waarschijnlijk had ik allemaal spanning, die ik daarvoor niet voelde maar die er tijdens de bruiloft uitkwam. Ik heb dus ‘s avonds nog een hele tijd buiten met een dekentje op het terras gelegen.’ Ook zou ze voortaan opletten dat de gekozen auto niet te lang stilstond. Nu was de accu van de auto enkele malen leeg en moest deze op de dag zelf een aantal keer met startkabels gestart worden. ‘Heel frustrerend op je mooiste dag…’

Als tip voor andere bruiden zegt Mèlanie: ‘Geniet van elke minuut. Je wordt deze dag echt geleefd. Probeer ook even een momentje voor jezelf of elkaar te plannen. Zo kun je even bijkomen van alles wat op je afkomt. Het is tenslotte de bedoeling dat je deze dag maar één keer (uitbundig) viert.’

 

Ben jij getrouwd of verloofd en wil je jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@loves2love.nl en wie weet staat jouw verhaal hier binnenkort!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.